Blodet koagulerer på Børsen

Aksjekursene på Oslo Børs henter seg litt inn igjen etter blodig fall fra åpning. Men ingen tør ta store posisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalindeksen på Oslo Børs steg igjen kort etter et brutalt fall fra åpning, men markedet klarer ikke å følge opp utover dagen.

Etter tre timers handel er totalindeksen fortsatt ned nesten to prosent på 1327 poeng, og bare åtte aksjer viser oppgang. Hele 100 aksjer er i minus. Hele 96 prosent av det omsatte volumet på børsen er gjort til lavere kurser enn i går.

Oslo Børs er ikke alene om å falle. Også de andre, store europeiske børsene er kraftig ned.

Både Londons FTSE 100-indeks og DAX 30 indeksen i Frankfurt er ned rundt en prosent.

Det er først og fremst de mindre aksjene som viser stort kursfall, og kursfallet synes spredt på en rekke sektorer. Det kan tyde på at mange småinvestorer begynne å kaste kortene. Det kan bety at man nærmer seg en bunn i aksjemarkedet.

«Slankeaksjene» NutriPharma og Natural er ned 9,6 og 6,2 prosent på henholdsvis 11,3 og 67 kroner.

Nordic Water Supply og TeleComputing er også kraftig ned.

De store aksjene som Tomra og RCL er ned snaue tre prosent til 171 kroner og 216 kroner henholdsvis. Norsk Hydro holder seg bra, og er på full fart opp igjen etter et tidlig fall. Klokken 13.00 er aksjen ned moderate 0,4 prosent på 388 kroner.

Nokia snudde til pluss litt før lunsj på håp om en rekyl opp på, Nasdaq i kveld, og flere av IT-aksjene viser tegn til litt oppgang etter lunsj.

Eltek henger imidlertid etter med et fall på 5,8 prosent til 145 kroner. I september var aksjekursen over 400 kroner. Meldingen fra Ericsson i går om at Ericsson opplever svekkelse i alle sine markeder, tynger Eltek, som leverer strømforsyning til telekomindustrien.

Fiskeoppdrettsaksjene Pan Fish og Fjord Seafood er opp 2,4 prosent og 8,4 prosent på henholdsvis 64 kroner og 41,1 kroner. Årsaken er prmært oppdagelsen av munn- og klovsyke i Frankrike.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.