GIR BLOD: Tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra donerer blod som skal helles ut ved regjeringsbygget i Bangkok i protest mot regjeringen. Foto: REUTERS
GIR BLOD: Tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra donerer blod som skal helles ut ved regjeringsbygget i Bangkok i protest mot regjeringen. Foto: REUTERSVis mer

- Blodet skal flyte i Bangkok

Demonstrantene i Thailand samler nå inn menneskeblod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Demonstrantene i Thailand har begynt å donere blod som skal helles ut ved regjeringsbygget i Bangkok.

Titusenvis av rødkledde tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra fortsatte tirsdag protestene mot regjeringen, melder NTB.


1000 literI dag har demonstrantene begynt å donere blod. Målet er å samle inn 1.000 liter.

Lederen for de såkalte «Rødskjortene», Veera Musikapong, var førstemann ut, melder BBC.

- Dette blodet er en offergave for å vise vår kjærlighet til nasjonen, og for å vise vår oppriktighet, sier Musikapong ifølge NTB.

Planen er å helle ut blodet klokka 12.00 norsk tid (18.00 lokal tid) ved inngangen til regjeringsbygget.


- Gå av!Demonstrantene krever at statsminister Abhisit Vejjajiva går av og skriver ut nyvalg.

- Vi har tre telt der folk kan donere blod. Alle som samler inn blod vil være leger, sykepleiere eller andre frivillige kvalifiserte, sier legen Weng Tojilakarn ifølge NTB. 

Nærmere 100 000 demonstranter har lammet deler av hovedstaden Bangkok de siste dagene.

TUSENVIS: En gruppe munker melder seg blant tusenvis av demonstranter som ønsker å donere blod i protest mot den sittende statsministeren. Foto: EPA
TUSENVIS: En gruppe munker melder seg blant tusenvis av demonstranter som ønsker å donere blod i protest mot den sittende statsministeren. Foto: EPA Vis mer


Når ikke måletForeløpig virker de å være langt unna målet sitt om å få regjeringen til å gå av, skriver The New York Times.

Rødskjortene er tilhengere av Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som nå bor i utlandet for å unngå fengselsstraff i hjemlandet for korrupsjon.

Det er delte meninger om korrupsjonsanklagene er reelle eller politisk motivert. Shinawatra er uansett umåtelig populær blant deler av landets innbyggere.


Advarer nordmennDen norske ambassaden i Thailand ber nå norske borgere om være forsiktige og holde seg unna demonstrasjoner i hovedstaden Bangkok, melder NTB.

Ambassaden peker på at demonstrasjonene så langt har vært fredelige og at talspersoner for både demonstranter og myndigheter har forsikret at dette vil vedvare.


- Men med så store og uoversiktlige folkemengder er det likevel en risiko for at det vil kunne oppstå uroligheter og voldelige sammenstøt. Ambassaden oppfordrer derfor norske borgere til å utvise aktsomhet, holde seg unna alle demonstrasjoner og større folkemengder, følge med i mediene og lytte til råd fra lokale myndigheter, heter det på ambassadens hjemmeside.


Regjeringstalsmann Panitan Wattanayagorn mener enkelte av rødskjortene ønsker å provosere militæret til å bruke vold slik at offentligheten ville snu ryggen til statsministeren, skriver TIME.


STORE PROTESTER: Flere tusen tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er samlet i Bangkok. Rødskjortene krever at den sittende statsministeren går av og skriver ut nyvalg. Foto: REUTERS
STORE PROTESTER: Flere tusen tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er samlet i Bangkok. Rødskjortene krever at den sittende statsministeren går av og skriver ut nyvalg. Foto: REUTERS Vis mer