DRAMATISK LØRDAG: Da Stig Bendixen endelig kom gjennom til favoritt-radioprogrammet, måtte han si at han ikke kunne delta likevel. Da sto nemlig båten i brann, og blodet sprutet fra beinet hans etter at han hadde tråkka på en fiskekrok. Foto: Privat
DRAMATISK LØRDAG: Da Stig Bendixen endelig kom gjennom til favoritt-radioprogrammet, måtte han si at han ikke kunne delta likevel. Da sto nemlig båten i brann, og blodet sprutet fra beinet hans etter at han hadde tråkka på en fiskekrok. Foto: PrivatVis mer

Blodet sprutet og båten begynte å brenne på direkten

Stig (53) fikk en dramatisk opplevelse da han etter to år endelig kom gjennom til favoritt-radioprogrammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nesten hver lørdag i to år har Stig Bendixen (53) prøvd å komme gjennom til NRK-programmet «Popquiz» for å få utfordra sine musikalske kunnskaper.

Da han i dag endelig kom gjennom på telefonen, var han og kona på sin første båttur med sin nye båt. Tilsynelatende en perfekt dag.

I andre enden av telefonrøret sa de at han kom til å bli ringt opp igjen om 20 minutter.

I løpet av de 20 minuttene endret alt seg.

Dramatiske radiosekunder - Like etter at jeg hadde lagt på første gangen begynte motoren i båten å brenne. Vi sto frampå dekket og var klare til hoppe, da det kom noen tyske fiskere og plukka oss opp i båten sin, sier Bendixen til Dagbladet.

Kona hoppa først over i båten, men da Bendixen hoppa over landa han på en stor fiskekrok.

- Den ble kjørt rett inn i leggen. Egentlig skal man da bare klippe snøret, og få en lege til å dra ut kroken, men han ene fiskeren bare røska den rett ut. Da spruta det blod. Det ble da kutta en hovedarterie i leggen, sier han.

Og selvfølgelig: I det blodet startet å sprute, ringte telefonen.

- Først ante jeg ikke at jeg var på direkten. Jeg sa at det nok kanskje ikke var så lurt at jeg var med, siden båten min brant og det spruta blod overalt, sier han.

- Tragikomisk Til tross for en dramatisk lørdagsformiddag, tar Bendixen det hele med godt humør. Han kom seg til land, hvor det sto en lege og venta.

- Det var jævlig kjipt. Men det er litt tragikomisk. Jeg ler godt av det nå. Det har ikke vært en kjedelig lørdag, for å si det sånn, sier han.

Etter alt å dømme kommer det til å gå bra med Bendixens legg, med mindre det kommer en betennelse i såret.

- Min kone dro rett til Vinmonopolet og kjøpte en flaske konjakk til fiskerne. Hvis ikke de hadde kommet hadde vi nok vært utpå havet i hver vår redningsvest akkurat nå, sier han.

Bendixen er likevel litt bitter for at han ikke fikk være med i favoritt-radioprogrammet.

TAR DET MED GODT HUMØR: Stig Bendixen har nå fått lappa sammen foten, og fått en stivkrampesprøyte. Foto: Privat
TAR DET MED GODT HUMØR: Stig Bendixen har nå fått lappa sammen foten, og fått en stivkrampesprøyte. Foto: Privat Vis mer

- Jeg håper virkelig jeg får en sjanse til. Jeg er genuint interessert i musikk, og hører på programmet hver eneste lørdag, sier han.

- Veldig imponert Programleder i «Popquiz», Pia Skevik, forteller at hun aldri har opplevd noe lignende tidligere.

- Det tok litt tid før jeg skjønte at det var alvorlig, og at han ikke tulla. Han var veldig blid og lattermild i det hele, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Med kombinasjonen av båtbrann og en fot som pumpet blod, så måtte vi tilby ham å avbryte.

Hun er svært letta over at det gikk bra til slutt.

- Vi liker å si at «Popquiz» er det viktigste i hele verden, men det er jo ikke det. Jeg er veldig imponert over at han faktisk tok telefonen, og jeg er veldig glad for at det gikk bra, sier hun.

Hun håper at Bendixen ringer igjen neste lørdag.

- Jeg må bare si til Stig som jeg sier til alle andre, at vi har tre telefonvakter som sitter her til tre hver lørdag, som tar telefonen helt til klokka tre, sier hun, og legger til:

- Men det er klart at hvis Stig har fryktelig lyst å være med, så skal han nok få lov til det. Han skal i alle fall få en t-skjorte, en bok og litt annet i posten som takk for innsatsen.

BLE OVERRASKET: Programleder i «Popquiz», Pia Skevik, er letta over at det går bra med innringeren Stig Bendixen. Foto: Adrian Ørhn Johansen/Dagbladet
BLE OVERRASKET: Programleder i «Popquiz», Pia Skevik, er letta over at det går bra med innringeren Stig Bendixen. Foto: Adrian Ørhn Johansen/Dagbladet Vis mer