Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodfunn i «skrekkens barnehjem»

Spesialhunder gjorde funn på Jersey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blodfunnet ble gjort i i et baderom i kjelleren på det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne som politiet på øya Jersey etterforsker. Det melder BBC

Hundene markerte for blod på to forskjellige steder i kjellerbadet. Foreløpige tester indikerer at det faktisk er blod hundene fant.

- Vi må understreke at selv om blodfunn underbygger påstandene fra noen av ofrene, så kan det være en helt naturlig forklaring, sier Jersey-politiet ifølge Sky News.

Blodet skal nå undersøkes nærmere av et laboratorium.

Etterforskningen av barnehjemmet startet i februar da det ble funnet en barnehodeskalle på tomta. Politiet fryktet at flere barna kunne ha blitt misbrukt siden 60-tallet. 100 personer har sagt at de ble misbrukt på barnehjemmet på 70- og 80-tallet.

Disse skal ha beskrevet hvordan personalet regelmessig mishandlet barna seksuelt. De skal også ha blitt angrepet av andre barn som bodde på hjemmet. I forrige måned ble levningene av et barn funnet i et trapperom.

25 personer er mistenkt for seksuelle og voldelige overgrep. Blant de mistenkte er det flere i ledelsen ved barnehjemmet, som ble lagt ned for 20 år siden, og en tidligere politiker.

FUNNET I KJELLEREN: I et baderom i denne kjelleren markerte hundene for blod på to steder. Foto: REUTERS/Alain Jocard/Scanpix
FUNNET I KJELLEREN: I et baderom i denne kjelleren markerte hundene for blod på to steder. Foto: REUTERS/Alain Jocard/Scanpix Vis mer
image: Blodfunn i «skrekkens barnehjem»
MANGE OFRE: 100 personer mener seg misbrukt ved det nå nedlagte barnehjemmet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media