Blodfunn i «skrekkens barnehjem»

Spesialhunder gjorde funn på Jersey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Blodfunnet ble gjort i i et baderom i kjelleren på det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne som politiet på øya Jersey etterforsker. Det melder BBC. 

Hundene markerte for blod på to forskjellige steder i kjellerbadet. Foreløpige tester indikerer at det faktisk er blod hundene fant.

- Vi må understreke at selv om blodfunn underbygger påstandene fra noen av ofrene, så kan det være en helt naturlig forklaring, sier Jersey-politiet ifølge Sky News.

Blodet skal nå undersøkes nærmere av et laboratorium.

Etterforskningen av barnehjemmet startet i februar da det ble funnet en barnehodeskalle på tomta. Politiet fryktet at flere barna kunne ha blitt misbrukt siden 60-tallet. 100 personer har sagt at de ble misbrukt på barnehjemmet på 70- og 80-tallet.

Disse skal ha beskrevet hvordan personalet regelmessig mishandlet barna seksuelt. De skal også ha blitt angrepet av andre barn som bodde på hjemmet. I forrige måned ble levningene av et barn funnet i et trapperom.

25 personer er mistenkt for seksuelle og voldelige overgrep. Blant de mistenkte er det flere i ledelsen ved barnehjemmet, som ble lagt ned for 20 år siden, og en tidligere politiker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer