Blodig åpning ventet i USA

Både IT-aksjene og det bredere aksjemarkedet ventes å falle markert fra åpning tirsdag. Nøkkeltall, rente og resultatvarsler vil avgjøre hvor det ender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag starter rentevaken i USA. Sentralbankens rentemøte kulminerer først i onsdag kveld norsk tid. Forventningene er delte mellom et kutt på 25 og 50 basispunkter. Før beslutningen tas, kommer det imidlertid et knippe nøkkeltall som sentralbanken vil ta hensyn til, og som kan gi store utslag i aksjemarkedet. I tillegg er det vel nesten unødvendig å nevne at resultatvarslene forsetter å renne inn.

Om lag to timer før handelen starter i New York indikerer futures-handelen et markert fall for både IT-aksjene og det brede aksjemarkedet.

Det er enstemmighet blant økonomene at det går mot et nytt rentekutt i morgen kveld. Derimot strides de lærde om kuttet størrelse. Det kan godt hende at sentralbanksjef Alan Greenspan og hans rådgivere heller ikke har bestemt seg.

I dag er det duket for tre nøkkeltall som kan være med på og påvirke beslutningen.

Oversikt over dagens viktigste nøkkeltall, klokkeslett, forventning (forrige rapportering):(Estimater fra TheStreet.com/Reuters)Usikkerheten er stor i forkant av consumer confidence-tallene. Noen undersøkelser viser at økonomene venter en svak oppgang, mens andre viser at et ytterligere fall er ventet. Briefing.com venter at indeksen skal falle til 114,5 poeng. I tillegg til nøkkeltallene må investorene igjen ta hensyn til de stadig tilbakevendende resultatvarslene. I går kveld varslet International Paper om oppsigelser av 3.000 ansatte. Minnebrikkeprodusenten Applied Micro Circuits varslet om lavere resultater enn ventet, noe som sendte IT-aksjene ned i handelen etter børs. Også resultatvarselet fra Cap Gemini er med på presse forventningene ned.Etter stengetid i dag skal nettverksleverandøren 3Com og Palm, som lager håndholdte PC'er, legge frem tall. Mandag falt Dow Jones-indeksen rundt 100 punkter til 10.54,22 poeng. Det er det laveste nivået siden midten av april. Nasdaq-indeksen steg 16 poeng til 2.050,87.To timer før åpning er Nasdaq-futuren ned 48 punkter i forhold til fair value. Det indikerer et markert fall fra start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren ned 16,7 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen vil åpne ned om lag 130 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer