Blodig bombehelg i Spania

Spansk politi nøytraliserte en bilbombe i en ferieby i provinsen Valencia søndag morgen, bare noen timer etter at en politimann ble drept av en bilbombe i en annen ferieby, meldte statlig radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den baskiske separatistgruppen ETA mistenkes for å stå bak begge bombene. En 33 år gammel politimann ble drept da en bombe eksploderte i byen Rosas i Catalonia sent lørdag kveld.

Bomben kom bare timer etter at presidentkandidat for Baskerland, Jaime Mayor Oreja, sa at han ville jobbe med «fast besluttsomhet for å få en slutt på ETA». Mayor Oreja, som tidligere var spansk innenriksminister, stiller som presidentkandidat i de baskiske regionalvalgene 13. mai.

Den siste bomben ble funnet i en bil parkert ved stranden nær det populære feriestedet Gandia. Politiet gjennomførte en kontrollert sprengning av bomben, som førte til skader på flere biler som sto parkert like ved. Vinduer i bygninger i nærheten ble også blåst ut.

Politiet skal ha mottatt advarsler om begge bombene av anonyme innringere, som hevdet å tilhøre ETA.

Mer enn 2.000 mennesker møtte fram på byplassen i Rosa søndag for å fordømme bombeangrepet. I fem minutter sto de tause i respekt for den drepte politimannen.

Tidligere i mars ble mistenkte ETA-medlemmer pågrepet etter å ha stjålet mer enn 1,5 tonn eksplosiver i Frankrike. Det er stor frykt for at ETA trapper opp volden i forbindelse med de regionale valgene i Baskerland.

(NTB)