Blodig dag i Midtøsten

Seks palestinere og to israelske soldater ble drept i forskjellige episoder i Israel og de okkuperte palestinske områdene torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av palestinerne som ble drept var væpnede militante som gikk til angrep på israelske soldater i utkanten av Nablus i den nordlige delen av Vestbredden. I sammenstøtet som fulgte ble to israelske soldater drept og en tredje såret.

Senere tok Al-Aqsa-martyrenes brigader og PFLP på seg ansvaret for angrepet, ifølge en anonym telefonsamtale til nyhetsbyrået AFP.

Tidligere på dagen ble to mannlige sykepleiere drept da et israelsk kamphelikopter gikk til angrep på et sykehus i Gaza by. De to sykepleierne ble truffet da de løp ut for å berolige panikkslagne pasienter på sykehusets eldresenter.

Senere på dagen ble en arabisk mann skutt og drept av israelske styrker etter at han angivelig angrep en politimann ved Umm El-Fahm, en palestinsk by i Israel like utenfor grensa til Vestbredden. Det er ikke klart om han var palestiner fra Israel eller fra de palestinske områdene, og det ble ikke funnet noen våpen på ham etter at han var drept.

Sent torsdag kveld ble en ubevæpnet palestiner drept ved en veisperring i nærheten av Tulkarem i den nordlige delen av Vestbredden.

NTB

BLODIG: En palestinsk attentatmann inspiseres av israelske soldater etter å ha skutt og drept ham.