Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig dag i Nepal

Titusenvis demonstranter tok til Nepals gater lørdag. Politiet brukte tåregass og gummikuler for kontrollere massene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble full konfrontasjon mellom demonstranter og politistyrker lørdag da titusenvis nepalesere jobbet seg gjennom Katmandu i et forsøk på å bringe sine protester til portene av kong Gyanendras palass. 

- 243 personer ble skadet, 39 av dem stygt, uttaler Umesh Dhakal ved Nepals Røde Kors til nyhetsbyrået Associeted Press (AP).

Sammenstøtene kommer en dag etter kong Gyanendra prøvde å roe ned nasjonens politisk betente situasjon gjennom å tilby og vende tilbake til et flerparti-demokrati. I tillegg oppfordret han de syv partiene som utgjør hovedopposisjonen til å navngi en stasminister.

Samtlige partier avslo tilbudet.

Spesielt i området Thapathali utspilte det seg brutale scener lørdag. Soldater og politi avfyrte gummikuler og tåregass mot demonstrantene. Flere av dem barn.

Til tross for volden ventes det nye demonstrasjoner i dag.

Siden demonstrasjonene startet 6. april har 14 dødsfall blitt rapportert.

GATEKAMP: Katmandu var åstedet for blodige gatekamper lørdag. Foto: EPA/SCANPIX
GATEKAMP: Katmandu var åstedet for blodige gatekamper lørdag. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Blodig dag i Nepal
FLYKTER: En demonstrant prøver å unnslippe en offentlig tjenestemanns batong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling