Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig døgn i Irak

64 døde, flere hundre såret

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere bomber i Bagdad har tatt livet av minst 64 mennesker, mens 286 er meldt såret, melder AP.

Flere koordinerte bombeeksplosjoner i de østlige delene av hovedstaden tok livet av titallsmennesker. Dødstallene har steget ettersom hjelpearbeidere det siste døgnet har gravd i ruinene av bygninger som kollapset. Bydelen er kontrollert av shia-milits, og er av sunni-arabere anklaget for å drive døds-skvadroner.

Eksplosjonene skjedde i løpet av en halv time torsdag kveld lokal tid, og stadig flere døde og sårede blir funnet. Episoden skjedde like etter at statsminister Nouri al-Maliki sa at irakiske styrker bør ha kontroll over størstedelen av landet i løpet av året.

Bombene ble plassert i biler og i butikklokaler og leiligheter, leid av terroristene dager forut, og ble utløst ved hjelp av fjernkontroll. Irakiske myndigheter mener likevel at overtakelsen av sikkerhetskontrollen i landet vil gå greit, noe som er en forutsetning for at USA skal trekke ut sine styrker.

Hendelsen er den siste i rekken av flere denne uken, der flere hundre irakere har mistet livet.

I RUINER Deler av Bagdad ble lagt i ruiner, da flere bomber ble utløst natt til i dag.