BLODIG: Sporene var tydelige etter det blodig angrepet ved en bingohall på Torshov i Oslo. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
BLODIG: Sporene var tydelige etter det blodig angrepet ved en bingohall på Torshov i Oslo. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

Blodig feide, Facebook-trusler og forbudt kjærlighet

I dag starter rom-rettssaken om bingo-oppgjøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): René Karoli og hans sønn ble angrepet på Torshov bingo i Oslo 1. april i fjor. For åpent kamera styrtet flere menn utstyrt med brekkjern, machete, øks og kniv inn på bingoen og angrep de to.

 Far og sønn Karoli kom så vidt fra det med livet i behold, ifølge tiltalen.

- Han sier at han følte han ble drept denne kvelden og har opplevd det som fryktelig. Han synes det er ekstra belastende at sønnen nesten ble drept, sier René Karolis bistandsadvokat Joar Berg Henjum til Dagbladet.

Erkjenner vold I dag starter rettssaken mot fire menn tilhørende Josef-familien og en mann fra Marokko. Alle nekter for drapsforsøk, men innrømmer vold, får Dagbladet opplyst.

- Han erkjenner å ha vært på stedet og ønsket å gi Karoli en lærepenge for trakasseringen han og hans familie har opplevd de senere år. Han var helt uforberedt på at flere av de involverte trakk kniv og påførte alvorlig skade på Karoli og hans sønn. Han ser frem til å fortelle sin versjon, sier advokat Gøran Møller-Christiansen til Dagbladet. Han forsvarer en 29 år gammel mann i saken.

Facebook Motivet for angrepene er mange og forskjellige blant de tiltalte, får Dagbladet opplyst.

BLE KNIVSTUKKET: Rene Karoli. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BLE KNIVSTUKKET: Rene Karoli. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

Karoli- og Josef-familiene har vært i årelange konflikter med hverandre. De siste åra har trakasserende påstander og trusler haglet mellom miljøene i videoer på Facebook, får Dagbladet opplyst.

I retten vil det bli lagt fram flere videoer som kan være med å begrunne bakgrunnen for angrepet.

Romeo og Julie Et av motivene for bingoangrepet skal være en «Romeo og Julie»-historie om forbudt kjærlighet i miljøet. En Karoli-sønn og ei Josef-datter ble kjærester i 2010 uten at det var godkjent av fedre eller i «sigøynerråd».

Da forholdet ble kjent, utløste det krav om store beløp i medgift og Karoli-sønnen skal ha rømt til Tyskland på grunn av trusler.

Tidligere politileder i Oslo-politiet og mekler i rom-miljøet, Finn Abrahamsen, skal vitne i retten og vil ikke uttale seg nå. Etter de blodige angrepene på bingoen i fjor, uttalte han til Dagbladet:

- Jeg tror ikke de selv lenger vet hvorfor de krangler i det norske rom-miljøet.