Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig første juledag i Pakistan

Først ble 43 mennesker drept i selvmordsangrep før regjeringssoldater slaktet minst 40 i et hevntokt.

MASSAKRE: Selvmordsangrepet første juledag drepte minst 41 personer og skadet et til nå ukjent antall. FOTO:  EPA/ARSHAD ARBAB
MASSAKRE: Selvmordsangrepet første juledag drepte minst 41 personer og skadet et til nå ukjent antall. FOTO: EPA/ARSHAD ARBAB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tallet på døde etter at en kvinnelig selvmordsbomber slo til mot en stor samling av krigsflyktninger i nordvest Pakistan er nå oppe i 43.

Minst 72 er såret. Det var i overkant av 300 personer i folkemengden under dagens angrep.

Startet med håndgranater Hun kastet først to håndgranater inn i folkemengden før hun utløste eksplosivene i sin bombevest. Ingen har til nå tatt på seg ansvaret for angrepet. Daglig samles store folkemengder på plassen hvor bomben i dag ble utløst. Plassen blir benyttet av FNs matavareprogram til utlevering av nødhjelp til menneskene i regionen.

Sikkerhetspolitisk analysator, Hasan Askari Rizvi, sier til nyhetsbyrået AP at det ikke overrasker han at selvmordsbomberen var en kvinne.

- De kan bruke kvinner eller barn. Et menneskeliv er ikke viktig for bakmennene. Kun målet de vil nå er av viktighet, sier han.

Ventet på hjelp fra FN Krigsflyktningene sto i kø for å motta rasjoner fra FNs matvareprogram i Khar, den største byen i Bajaur-regionen, nær grensa til Afghanistan, melder NTB.

— Minst 41 mennesker ble drept og over 60 ble såret i selvmordsangrepet, sa den lokale tjenestemannen Sohail Khan tidligere i dag.

Tilstanden for mange av de sårede skal være kritisk. Tapstallene bekreftes av lokale sykehuskilder.

— Jeg har selv talt opp 40 døde, men tallet vil trolig stige ettersom tilstanden er kritisk for flere av de sårede, sier Dosti Rehman som arbeider ved det største sykehuset i området.

Fredag angrep rundt 150 Taliban-opprørere vaktposter i nabodistriktet Mohmand. Elleve regjeringssoldater og 24 opprørere ble drept i kampene.

Dette Taliban-angrepet ble hevnet av regjeringssoldater første juledag. Et helikopterangrep rettet mot nabodistriktet Mohmand ble 40 opprørere i dag drept som hevn for fredagens angrep.

Dette skal være første gang et angrep blir utført av en kvinnelig selvmordsbomber i Pakistan. Bomben som i dag gikk av i hovedstaden i Bajur-regionen var festet på kroppen til en kvinne kledd i tradisjonell burka.

(Oppdatert 16:37 25.12.2010)

EVAKUERES: Militært ambulansepersonell frakter bort døde og sårede i Bajur-regionen første juledag.  EPA/ARSHAD ARBAB
EVAKUERES: Militært ambulansepersonell frakter bort døde og sårede i Bajur-regionen første juledag. EPA/ARSHAD ARBAB Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!