Blodig gjengslagsmål i Oslo-park

20 personer med batonger og jernstenger amok i Sofienbergparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOFIENBERGPARKEN (Dagbladet.no): En ungdomsgjeng på rundt 20 personer barket ved 20-tiden i kveld sammen i et blodig oppgjør i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo. Ifølge politiet var det to gjenger med pakistansk tilhørighet som slåss over halve parken.

Flere hundre parkgjester, derav mange barn, ble vettskremt vitne til at slåsskjempene løp rundt i parken og kastet trestykker og andre gjenstander etter hverandre.

- Slagsmålet startet ved kirken, så sloss de seg gjennom parken, sier poliets innsatsleder Grete Løland til Dagbladet.no.

To skadd - fire pågrepet

En person ble observert blødende fra et kutt i panna etter å ha blitt slått med et belte. Mannen stakk av før ambulanse ankom stedet. Minst én skal ha oppsøkt legevakten.

- Det skal være to personer som er skadd, men de har vi ikke kontroll på, sier Løland.

Politiet har derimot kontroll på tre av bilene slåsskjempene ankom parken i. Så langt er fire pågrepet.

Gjengoppgjør

FLERE PÅGREPET: Minst tre personer er så langt pågrepet etter det alvorlige sammenstøtet i Sofienbergpakren. Foto: Tipser
FLERE PÅGREPET: Minst tre personer er så langt pågrepet etter det alvorlige sammenstøtet i Sofienbergpakren. Foto: Tipser Vis mer

Ved 21-tiden i kveld sa politiet til Dagbladet.no at masseslagsmålet var gjengoppgjør.

- Fire er pågrepet og vi har fått noen navn. De vi har brakt inn har gjengtilhørighet, sier Løland.

Det var mange vitner til masseslagsmålet og politiet satte inn alt av ressurser. Store deler av kvelden har gått med til å snakke med de mange som ufrivillig ble vitner til et gjengoppgjør midt blant alle engangsgrillene som preget Sofienbergparken i kveld.

- Vi har fått mange bra beskrivelser av det som skjedde.

Flyktet i panikk

Mange av de vettskremte tilskuerne rømte parken da trestykker og andre tunge gjenstander fløy gjennom lufta. Politiet har blant annet funnet en etterlatt teleskopbatong.

- De brukte batonger og jernstenger. Det tok helt av. De gikk løs på en person som lå nede, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

Slagsmålet løste seg opp da tre politibiler ankom stedet i stor fart. Politiet sirkulerer nå i området, og politets helikopter overvåker området fra lufta.

Blodig gjengslagsmål i Oslo-park

- Det var nok veldig ubehagelig for dem som opplevde dette på nært hold, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er ikke første gang det har vært alvorlige voldsepisoder i Sofienbergparken. I fjor ble Ali Farah alvorlig skadet i parken. Saken førte til stor oppmerksomhet da ambulansepersonalet nektet å ta med den alvorlig skadde Farah.

Blodig gjengslagsmål i Oslo-park
Blodig gjengslagsmål i Oslo-park
Blodig gjengslagsmål i Oslo-park
VÆPNET MED BATONGER OG JERNSTENGER:</B> Her samler politiet sammen bevis.
VETTSKREMTE VITNER: Det blodige slagsmålet fant sted i den populære Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo. De to personene på bildet ble lagt i jern etter en lengre samtale med politiet.
FIRE TATT: Ved 21-tiden i kveld var fire personer pågrepet etter gjengoppgjøret.