Blodig kniv funnet ved åstedet i Playa del Ingles

Politiet tror de har funnet kniven som ble brukt under drapet på 21 år gamle Trond-Rune Mikalsen fra Finnmark på Gran Canaria natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er pågrepet etter drapet, men politiet mener altså at de har funnet kniven som 21-åringen ble drept med.

- Like etter at mannen ble funnet drept ble det funnet en kniv på Avenida Tenerife, cirka 300 meter fra åstedet. Det var blodrester på kniven, og vi regner det som meget sannsynlig at dette er drapsvåpenet, sier Luis Sanmartin ved Policia Nacional i Las Palmas på Gran Canaria til VG Nett.

- Mannen ble stukket i brystregionen på venstre side, så vi går ut fra at dette var dødsårsaken, sier Sanmartin.

Fra Måsøy

21-åringen, som var fra Måsøy i Finnmark, reiste på ferie sammen med en kamerat skjærtorsdag. Bare tre dager senere ble han drept, like ved hotellet der han og kameraten bodde.

Lommeboka var forsvunnet da mannen ble funnet blødende på gata av en drosjesjåfør. Sjåføren varslet politi og ambulanse, og 21-åringen ble brakt til sykehus. Legene greide imidlertid ikke å redde livet hans.

Ifølge jourhavende jurist Are Meedby i Vestfinnmark politidistrikt kommer verken Nye Kripos eller politiet i Finnmark til å delta i etterforskningen.

- Nye Kripos er informert, men det er spansk politi som arbeider med saken, sier han til NTB.

Sjekker kredittkort

Avdelingsleder i Nye Kripos, Helge Tangen, sier norsk politi likevel bidrar rutinemessig.

- Spansk politi har bedt oss om å få numrene på kredittkortene til den drepte finnmarkingen for å kunne spore mulig bruk av kortene etter at mannen ble drept. Å oppgi kredittkortnumre er for øvrig en rutinesak i slike sammenhenger, sier Tangen til NTB.

Kameraten til den drepte 21-åringen, som valgte å bli på hotellet søndagskvelden, får nå hjelp til å bearbeide sjokket. I selskapet My Travel, som driver Saga Solreiser, får NTB opplyst at kameraten får hjelp av personalet som selskapet har på stedet. (©NTB)