Blodig mann pågrepet for knivdrap i natt

Her føres den mistenkte mannen (42) bort fra åstedet. Tilsto på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann ble natt til lørdag knivdrept i en rekkehusleilighet i Nordstrand bydel i Oslo, bekrefter politiet.

- Vi ble oppringt fra adressen klokka 03.47 i natt. Mannen ble funnet død innendørs på adressen, sier operasjonleder Even Jørstad i Oslopolitiet til Dagbladet.no.

Flere naboer skal ha kontaktet politiet og meldt fra om bråk fra leiligheten.

Drapsvåpenet var ifølge politiet en kniv. Etter det Dagbladet.no kjenner til ble offeret stukket med kniven i nakken og døde av skadene.

- Drapsofferet ser ut til å være av utenlandsk opprinnelse, men identiteten hans er ikke fastslått, sier sentralvaktsleder Per Olav Utgaard til Dagbladet.no.

Nordmann (42) pågrepet

Politiet har pågrepet en 42-årig mann i saken. Han er norsk statsborger.

42-åringen ble pågrepet på utsiden av boligen der drapsofferet ble funnet.

Motivet for ugjerningen er så langt ukjent, men vitner skal avhøres så raskt som mulig.

BLODIG: Den pågrepne 42-åringen ble ført bort av politiet kort etter drapet. Pågripelsen foregikk rolig, ifølge politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
BLODIG: Den pågrepne 42-åringen ble ført bort av politiet kort etter drapet. Pågripelsen foregikk rolig, ifølge politiet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Den pågrepne mannen skal ha hatt en relasjon til den avdøde, men dette er fremdeles for tidlig å si hva denne var. Han virker villig til å forklare seg, sier Utgaard.

Mannen skal ha erkjent drapet på stedet.

Politiet vet at det befant seg flere mennesker i leiligheten, blant annet to barn, men er usikre på om noen var vitner til drapet.

Ifølge vitner til pågripelsen var mannen som ble pågrepet  blodig.

Barnevernet involvert 

Barnevernet var i natt på åstedet og har tatt hånd om to barn, etter det Dagbladet.no erfarer. Disse to barna oppholdt seg i leiligheten på drapstidspunktet.

- Barnevernet er involvert i saken. Jeg kan ikke kommentere om dette skyldes hvem som var vitner, men barnevernet er jo ekspert på barn, sier Jørstad.

En person er brakt til legevakten med sjokkskader.

Dagbladet.no kommer med mer.

Blodig mann pågrepet for knivdrap i natt
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra oslopolitiet gransker nå åstedet.
SPERRER OMRÅDET: Politiet jobber med store mannskaper utenfor rekkehuset på Nordstrand der drapet er begått.
ETTERFORSKNING: Teknikere var på plass i dag tidlig på Nordstrand for å bidra i etterforskningen av drapet i rekkehuset.