- Blodig mann ville kjøpe øl etter drap

Mann i midten av 30-åra lagt i jern av væpnet politi utenfor nærbutikk på Hylkje i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store væpnede politistyrker rykket klokka 17.10 ut til Åsane etter en melding om det som etter alt å dømme er et drap.

Funnet innendørs

Kvinnen (37) ble ifølge politiet funnet død inne i et privathus, med skader etter vold. Etter det Dagbladet.no erfarer bodde kvinnen i huset.

- Det eneste vi kan si foreløpig er at det har vært en legemsbeskadigelse med døden til følge. Vi vil av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med hvilket våpen som kan ha blitt brukt, sier informasjonssjef Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Rundt 40 minutter etter at kvinnen ble funnet, ble en jevnaldret mann pågrepet utenfor en dagligvarebutikk i nærheten. Hillestad uttalte torsdag kveld i en pressemelding at den 34-årige drapsmistenkte er tidligere kjent av politiet.

Ville kjøpe six-pack

En ansatt i Spar-butikken på Hylkje forteller til Dagbladet at en mann med blod på klærne kom inn og ville kjøpe en sekspakning med øl. Betjeningen nektet, da mannen hadde påfallende oppførsel, og trolig allerede var beruset.

- Da han ikke fikk lov til å kjøpe, åpnet han den ene ølen og begynte å drikke i kassa. Så slengte han 200 kroner på disken, og stormet ut med sekspakningen. Like etter kom han inn igjen og ba oss om å ringe politiet. Han hadde blod på klærne, forteller Monica Løvaas (32) til Dagbladet.

Betjeningen fikk imidlertid ikke kontakt med politiet, og mannen forsvant da ut igjen.

TROLIG DREPT HJEMME: Den avdøde kvinnen i midten av 30 åra bodde i dette huset i Steinestøveien utenfor Bergen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
TROLIG DREPT HJEMME: Den avdøde kvinnen i midten av 30 åra bodde i dette huset i Steinestøveien utenfor Bergen. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

- Like etter kom politiet og pågrep mannen. Han løftet armene i været og ble lagt i håndjern, sier Løvaas.

- Væpnet politi arresterte mannen utendørs, ikke så langt fra boligen der avdøde ble funnet. Selve pågripelsen skjedde helt uten dramatikk, han fulgte politifolkenes ordrer på stedet, bekrefter Hillestad i politiet.

Den antatte gjerningsmannens forbindelse til avdøde er foreløpig ikke kjent. Et stort område rundt den vertikaldelte i tomannsboligen i Steinestøveien, som trolig er åstedet, er nå sperret av.

- Blodig mann ville kjøpe øl etter drap