Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig morgen i Bagdad

Minst 19 sjiamuslimske arbeidere ble drept i et bombeangrep

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hendelsen inntraff rundt klokka 06.30 i dag tidlig, bare noen timer før Irak utpeker sin nye regjering.

Bombeangrepet var rettet mot en busstasjon i den fattige Sadrbyen øst i Bagdad, der sjiamuslimske dagarbeidere til vanlig samler seg om morgenen på utkikk etter jobb. Slike samlingspunkter har flere ganger tidligere vært mål for bombeaksjoner. Ingen tok umiddelbart på seg skylda for angrepet lørdag morgen, men tidligere har sunnimuslimske islamistiske grupper stått bak, skriver NTB.

I tillegg til de 19 drepte ble 58 personer såret i angrepet, opplyser politiet til nyhetsbyrået AP.

- Når skal dette stoppe, hvor er regjeringen, gråt en såret tenåring, med blodpøler rundt seg. En annen slo seg selv i ansiktet, mens han knelte over sin drepte bror.

I byen Musayeb sør for Bagdad ble det lørdag morgen funnet 15 lik, med tydelige spor etter tortur, opplyser en kilde i forsvarsdepartementet.

Dagens angrep er en brutal illustrasjon på hvilke utfordringer som møter Iraks nye samlingsregjering, som etter planen skal godkjennes av nasjonalforsamlingen senere i dag.

Nasjonalforsamlingen skal stemme over 34 av de 36 ministerpostene. Nøkkelpostene som innenriks- og forsvarsminister står foreløpig ubesatt. Statsminister Nuri al-Maliki har antydet at han selv vil ta ansvar for disse postene inntil nye ministere blir utpekt.

Håpet er at den nye samlingsregjeringen skal få slutt på den politiske handlingslammelsen og de mange blodige aksjonene som har herjet Irak siden USA invaderte landet for tre år siden.

PÅ SYKEHUS:</B> 58 personer ble skadd i dagens bombeangrep. Flere av dem havnet her på Sadr City hospital.
<B>DE FATTIGE RAMMET</B>: Bombeangrepet var rettet mot en busstasjon i den fattige Sadrbyen øst i Bagdad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling