Blodig narkokrig i Mexico

Karteller slåss om makten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I den meksikanske grensebyen Tijuana har det brutt ut en blodig narkokrig mellom to rivaliserende narkokarteller.

På de siste ti dagene har 70 mennesker blitt massakrert, melder Reuters.

Mennesker skal ha blitt kuttet i biter og dumpet i syre, blitt avkledd og hengt fra broer, mens andre har fått tungene avskåret før de har blitt drept.

Drapsmetodene blir bare verre og verre, og det kan nesten virke som om kartellene prøver å overgå den andres drap.

Rivalisering

Arellano Felix-kartellet har hatt kontroll over byen siden 1990-tallet, da de ble kjent for å smugle tonnevis av kokain inn til USA, og for brutale drapsmetoder på sine fiender.

Narkokrigen skal ha brutt ut i 2006 etter at flere ledere i kartellet ble drept eller arrestert, samt andre kartellers inntog i Tijuana. Byen har raskt blitt en av Mexicos voldeligste byer.

Myndighetene har stasjonert tusenvis av soldater for å stanse massakrene, uten å ha lyktes.

MISTENKTE: Meksikansk politi avdekker tre mistenkte i en av de mange drapssakene som har rammet Tijuana de siste årene. Foto: REUTERS/SCANPIX
MISTENKTE: Meksikansk politi avdekker tre mistenkte i en av de mange drapssakene som har rammet Tijuana de siste årene. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

3000 mennesker har blitt drept i området siden 2006 etter at Mexicos mest ettersøkte mann Joaquin «Shorty» Guzman erklærte krig mot de andre Tijuana-baserte kartellene.

Guzman er en av dem som ønsker kontrollen over byen og dens smuglerkorridorer til USA, men han møter sterk motstand fra Arellano-kartellet og et tredje som kaller seg Gulf-kartellet.

<B>RYDDER UNNA:</B> Meksikanske brannmenn bærer vekk tønner med syre.