Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig pave-relikvie funnet i garasje

Italiensk politi har funnet igjen det som antas å være en bit av kappen tidligere pave Johannes Paul II hadde på seg da han ble skutt av en attentatmann i 1981.

FUNNET:  Den innrammede biten av kappen til Pave Johannes II ble funnet i en garasje i L'Aquila, øst for Roma. Foto: EPA/CLAUDIO LATTANZIO
FUNNET: Den innrammede biten av kappen til Pave Johannes II ble funnet i en garasje i L'Aquila, øst for Roma. Foto: EPA/CLAUDIO LATTANZIO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Relikvien ble stjålet fra en lite kirke i en fjellandsby i Abruzzo, av tre tyver som neppe var klar over hvilken verdi den lille blodige tøybiten utgjør for troende katolikker.

50 politifolk med sporhunder ble satt inn i jakten på den innrammede tøybiten, som den forrige pavens privatsekretær skjenket til kirken i 2011, seks år etter pave Johannes Paul IIs død.

Rammen ble funnet etter kort tid, og det samme ble tyvene. De husket imidlertid ikke hvor de hadde gjort av tøybiten, så letingen fortsatte. Lørdag ble relikvien funnet henslengt i en garasje.

Tyvene er antatt å være rusmisbrukere.

Biskop Giovanni D'Ercole sier  at han har klart å sette relikvien sammen igjen, med ramme og det hele. Tøystykket hadde mistet et par tråder, men ellers var det intakt.

- Jeg tror Johannes Paul [II] har tilgigtt dem. Jeg tror vi må gjøre det samme, sier D'Ercole, ifølge The Guardian.


RELIKVIEN:  Den innrammede tøybiten ble skjenket til en kirke i fjellandsbyen Abruzzo. Foto: AFP PHOTO / SAN PIETRO DELLA IENCA CHURCH
RELIKVIEN: Den innrammede tøybiten ble skjenket til en kirke i fjellandsbyen Abruzzo. Foto: AFP PHOTO / SAN PIETRO DELLA IENCA CHURCH Vis mer
Hele Norges coronakart