Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig Ramadan i Algerie

Alger (NTB-AFP-AP): Fastemåneden Ramadan er ment å bringe menneskene nærmere Allah. Men i Algerie gir terroristene den en egen vri - de forvandler fastetiden til et blodoffer. De siste ti dagene er over 330 mennesker slaktet som dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har advart befolkningen. De militære har opprettet veisperringer og økt patruljeringen i Alger. Men de ser ikke ut til å kunne, eller ville, stanse massakrene i landlige områder.

Avisen Le Soir d'Algerie skriver at 34 mennesker - fire menn, 19 kvinner og 11 barn i alderen fire til åtte år, ble hakket i hjel i en orgie av villskap i landsbyen Medea, rundt 80 kilometer sør for hovedstaden.

Fire jenter ble samtidig kidnappet, og terroristene minela et lik, slik at flere mennesker ble såret, skrev avisen.

Det har skjedd en merkbar økning i overfallene og massakrene ettersom Ramadan nærmet seg. Offisielt begynner fastemåneden natt til onsdag.

Ved en falsk kontrollpost på veien utenfor byen Mascara i det sentrale Algerie ble en buss stanset mandag. De 14 passasjerne og sjåføren ble enten skutt eller fikk halsen skåret over. Deretter ble de satt fyr på. To bilister som led samme skjebne, overlevde mirakuløst og ble ført til sykehus.

En terrorisme-ekspert sier den mest blodtørstige av terrorgruppene, Væpnet Islamsk gruppe, GIA, har økt sine angrep i Mascara-regionen for å skape nok et dødens triangel. Uttrykket er blitt brukt om de sørøstlige forstedene av Alger, hvor en stor del av blodbadene har funnet sted.

Sjokk

Til tross for fem års krig og uttallige voldshistorier, gjør enkeltepisoder fortsatt inntrykk på algerierne.

I landsbyen Djelfa ble en mann og hans to sønner på fem og sju torturert og deretter halshugd søndag. Kona og de tre unge døtrene ble bortført, ifølge naboene.

Samme dag, ved Hassi Bahbahm ti mil mot nord, ble en mor og hennes to barn drept, og faren etterlatt i kritisk tilstand, sa en lege.

Voldtekt

Særlig skjebnen til de bortførte ungjentene ryster algerierne. Mandagens aviser kunne fortelle om to jenter som var gjort til sex-slaver av sine kidnappere - GIA, ifølge myndighetene. Hvis de ble gravide, ble de drept, i noen tilfelle revet i stykker, kunne jentene fortelle om sitt fangeliv.

En av jentene sa hun var blitt voldtatt av GIA-lederen Antar Zouabri, som myndighetene har påstått de har drept.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!