Blodig ran i Oslo

En smykkeforretning i Oslo ble ranet i formiddag. Velkledde ranere flyktet, og bilister på vestkanten blir nå kontrollert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningen Briljant Ur & Gull i Frognerveien ble ifølge øyenvitner forsøkt ranet av to menn med norsk utseende.

- Det var vill slåsskamp i butikken, sier et vitne til Dagbladet.no.

- Innehaveren hylte og skrek. Han hadde vel ikke alarm.

Øyenvitnet har inntrykk av at ransmennene stakk fra butikken uten å få med seg noe. Han fulgte dramaet fra en kaffebar på andre siden av Frognerveien.

Skogen sjekkes

En drosjesjåfør meldte fra til politiet etter at han så en bil som passer til beskrivelsen av fluktbilen i svært stor fart oppover Sørkedalsveien fra Røa-krysset.

Nord for Bogstad er dette en blindvei. Dermed sperret politiet av Sørkedalen og kontrollerte alle biler som kom ut.

Ingen fikk slippe inn, med unntak av et begravelsesfølge og en septikbil.

Golfbanen på Bogstad ble gjennomført. - Alle 18 hull, sa en tjenestemann til Dagbladet.no.

Skogvesenet hjelper politiet med å sjekke skogsbilveier og hytter i området.

Ifølge politiet har ransmennene fått med seg minimalt med utbytte, om de fikk med seg noe i det hele tatt. Ranerne var væpnet og umaskerte. De truet innehaveren med våpen og ranet er ifølge politiet filmet på video.

Store politistyrker jakter nå på de to ranerne, og store deler av Sørkedalen er sperret av for trafikk. Ingen biler får kjøre inn i området, og politiet har sjekket rundt 60 på vei ut. Heller ikke Oslo Sporveier får trafikkere området, og det kan føre til flere kilometers ufrivillig spasertur for reisende.

Den ene raneren var ifølge politiet kledd i mørk dressjakke og slips og var ca 180 cm. høy. Den andre hadde en mørk treningsdress. Begge hadde lue og solbriller. Gjerningsmennene forsvant i en rød Scorpio eller Sierra.

En mann som trolig er eieren, ble kjørt bort i ambulanse. Han blødde fra kutt i nakke og hode, men var bevisst - og kraftig forbannet.