Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig ran

De tre guttene i slutten av tenåra hoppet over disken, bevæpnet med pistol og kniv. Minutter seinere forsvant de ut av videobutikken med kassabeholdningen og noen Visa-kort, mens de to ansatte sto blødende og sjokkerte igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to ansatte, to menn på henholdvis 28 og 24 år, ble etter ranet kjørt til legevakta. Den ene av de to ansatte fikk kutt i hodet, den andre kutt over øyet.

Løp videre

Etter å ha ranet videobutikken Video Nova i Bygdøy allé i Oslo like før klokka 22.00 i går kveld, løp de tre ranerne oppover Thomas Heftyes gate, i retning Frognerparken.

De tre satte deretter kursen mot 7-elevens filial på Frogner plass, noen hundre meter unna. Bak kassa sto 19 år gamle Kim Olav Lunde, som har jobbet i storkiosken i bare fire måneder. Han luktet at han kunne bli ranet, fjernet kontantene fra kassa og gikk etter brekkjernet på bakrommet.
- Jeg var sikker på jeg skulle bli ranet. Hver tirsdag er det ran av kiosker her i byen, oftest av 7-eleven-butikker. Gutta kom inn og gikk rett til spilleautomaten. De så nervøst på videokameraene, som vi har tre av, og på meg. Så begynte de å slå på automaten, og én gikk bort til bananene, tok opp en klase, som det var en stor prislapp på, og spurte om prisen.

Jeg gikk inn på lageret og så på dem via kameraene derfra. De sto bare og var nervøse, mens én av dem sto utafor og ringte med mobilen. Det virket som de så an mulighetene for et ran, men ble skremt av kameraene. Så forsvant de ut, og deretter opp en sidegate, forteller Lunde, og legger lakonisk til:

- Det blir vel min tur en dag.

Videofilmet

Et kvarter seinere fikk politiet videofilmen fra 7-eleven, og hadde derfor bilder av de tre snaut halvtimen etter ranet i videobutikken. Rundt midnatt jaktet politiet fortsatt på gjerningsmennene.
Politiet opplyst til Dagbladet i går kveld at ransbølgen i Oslo før jul har roet seg. Politiet har det siste året oppklart de fleste ranene. Grønland politidistrikt, som har hatt flest ranstilfeller, har oppklart alle, ifølge Aftenposten Aften.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media