Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig religionsoppgjør i Indonesia

Jakarta: Flere tusen kristne og muslimer røk i dag sammen i byen Ambon i Indonesia, væpnet med kniver, spyd og brannbomber. Politiet skjøt varselskudd og truet med å skyte for å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har skutt varselskudd. Om nødvendig skyter vi inn i folkemengden, opplyste en offiser.

Ifølge øyenvitner ble flere truffet da soldatene åpnet ild, men det foreligger ingen tall på drepte eller sårede.

Dagens uro ble utløst av at en 23 år gammel kristen mann ble stukket ned og drept i morgentimene.

Spesialstyrke

En spesialstyrke på 3000 soldater ble sendt til øygruppa Molukkene søndag, i et forsøk på å få slutt på de blodige sammenstøtene mellom kristne og muslimer som de siste ukene har krevd over 200 menneskeliv i den indonesiske provinsen.

Hundrevis av hus, kirker og moskeer er stukket i brann, og mange av innbyggerne har flyktet til andre indonesiske øyer. Bare onsdag ble et 50-talls hus i Ambon forvandlet til rykende brannruiner.

Det ble også hørt kraftige eksplosjoner i byen, men det er ukjent hva som forårsaket disse.

Immigranter

Striden står i første rekke mellom Ambons i hovedsak kristne befolkning, og muslimske immigranter fra andre steder i Indonesia, verdens mest folkerike muslimske land.

I Indonesias hovedstad Jakarta gjennomførte flere hundre muslimske studenter onsdag en demonstrasjon rettet mot myndighetene, for at de ikke har klart å stanse den religiøse uroen.

(NTB-Reuters-AFP)