Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig rettsmøte

Svenske gikk fullstendig berserk i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Allerede før han ankom retten slo den svenske 39-åringen seg helt vrang. Han beit en politimann til blods og måtte bæres loddrett inn i rettslokalet med hendene i håndjern og fotreimer på beina.

Mannen er blant annet tiltalt for å ha voldtatt sin tidligere samboer sju ganger og for å ha framsatt drapstrulser mot flere personer. Han er også tiltalt for bedragerier.

Politimannen som ble bitt i armen hadde på seg en skinnjakke, men svensken beit rett gjennom skinnet og påførte tjenestemannen et åpent sår. Politimannen ble sykemeldt.

Trusler og vold

Også aktor, bistandsadvokaten og dommeren i saken fikk gjennomgå.

Fem politimenn forsøkte å sette mannen i en stol i rettslokalet. Svensken sparket så kraftig med beina så den ene skoa hans løsnet og traff aktor i brystet.

Den fornærmedes bistandsadvokat ble forsøkt spyttet på, mens dommer Stein Dons Heinfjell fikk beskjed om å tie stille da han åpnet munnen.

Frisk språkbruk

- Hold kjeft din dommerjævel, sa tiltalte til rettens administrator.

- En dag slipper jeg ut, skrek 39-åringen til politifolk som forsøkte å holde mannen under kontroll.

- Du er en narkolanger fra Kristiansund, ble en sakkyndig psykiater, som forklarte seg i retten kalt av 39-åringen.

Etter en stund var tålmodigheten til dommeren over. Han beordret at den krakilske svensken til sykehus, og rettssaken fortsetter i dag uten hissigproppen i rettssalen.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for voldtektene, men innrømmer å ha framsatt trusler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media