Blodig søndag

En tegning med to perfekte hjerter - et grønt og et lilla - ligger i grøftekanten. Noen meter lenger unna ligger rester av metall, klær, bagasje og mennesker om hverandre. I et lite minutt er det stille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så forstår passasjerene som fremdeles er i live hva som faktisk har skjedd. Nok en palestinsk selvmordsaksjonist har sprengt seg i lufta. Denne gangen gikk det ut over buss nummer 361, på vei fra Haifa til byen Safad nord i Israel. Oshrat Amran (17) står med bussruta i hånda idet bussen stopper foran henne.

Takker Gud

- Jeg var på vei inn i bussen da bomben plutselig gikk av... mange mennesker kom flyktende fra bussen. Jeg begynte å springe... Jeg takker Gud for at han reddet meg. Det er et mirakel, sier hun til Ap.

Også bussjåføren Shmuel Ronen takker de høyere makter. Han kom fra eksplosjonen med lettere skader - akkurat som han gjorde da han kjørte en buss i Jerusalem for seks år siden. Også den gangen sprengte en selvmordsaksjonist seg i bussen han kjørte.

«Heroisk aksjon»

Bussen var fylt med soldater og studenter i tillegg til ultraortodokse jøder som var på vei hjem fra bønn. Avraham Freed eier en restaurant like ved åstedet.

- Jeg så flammer i lufta. Så var det mange forferdelige skrik fra bussen. Jeg så en person på bakken ved siden av bussen. Kropper. Deler av kroppsdeler. Folk som kom hoppende ut av bussvinduene, sier Freed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.