Blodig svenske sett etter drapet

HAUGESUND (Dagbladet): Hvem var den lyshårete svensken som bare få timer etter at Birgitte Tengs (17) ble drept, satt blodig og oppskrapet på en fest på Karmøy? To personer som var på festen, forteller til Dagbladet at de aldri fortalte om denne episoden i avhør med Birgitte-etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og GEIR SELVIK

Ifølge vitnene var den lyshårete svensken i midten av 30-årene. Klokka var halv åtte på morgenen lørdag 6. mai 1995, da de to arbeidskollegaene avsluttet natta med noen drinker i det festlige laget. På dette tidspunktet var Birgitte Tengs ennå ikke funnet drept.

- Jeg fikk det inntrykk at svensken hadde vært i slagsmål, men fordi det ikke ble snakket mer om dette, lot vi være å spørre, forteller et vitne til Dagbladet.

Holdt tett

Mange måneder seinere ble de to arbeidskollegaene rutinemessig kontaktet av politiet. Den ene av de to vestlendingene svarte på et spørreskjema, den andre var i avhør. Ingen av dem fikk seg til å fortelle om den blodige svensken.

Når de nå i ettertid har forstått at Birgittes fetter hevder sin uskyld, snakker de meget motvillig om det de opplevde drapsnatta. - Vi var flere til stede på festen; det kan tenkes at de andre har fortalt denne historien til politiet og at den er sjekket ut. Likevel føles det godt å kunne snakke ut om dette nå, det har plaget oss begge to, sier vestlendingene.

Dagbladet klarte etter omfattende arbeid å finne fram til de to vitnene. Begge forklarer seg om drapsnatta, uavhengig av hverandre. De forteller en historie som er helt sammenfallende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer