Blodig terroraksjon i Israel

Minst fem israelere ble drept, blant dem to kvinner og to barn, da to palestinere væpnet med et automatvåpen angrep en kibbutz nær grensen mot Vestbredden i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De første opplysningene gikk ut på at flere personer ble såret i aksjonen, som ble rettet mot landbrukskollektivet Metzer, seks kilometer nord for den palestinske byen Tulkarem.

Politi og soldater og to helikoptre jaktet mandag morgen fortsatt på de palestinske gjerningsmennene. Politiet fryktet at de to holdt seg skjult i en av bygningene inne på landbrukskollektivet.

- Det var åpenbart en terrorist som kom seg inn i kibbutzen, sa en talsmann for politiet. Senere ble det opplyst at det var to gjerningsmenn.

- Vi har forskanset oss i boligene våre. Vi hørte skuddene og skrudde av lyset og stengte dørene, sa en av innbyggerne i kibbutzen, Oded Shahar, på telefon før gjerningsmannen var blitt funnet.

Al-Aqsa-brigaden

Den palestinske Al-Aqsa-brigaden tok på seg ansvaret for aksjonen i en pressemelding som ble offentliggjort på Vestbredden.

Israel svarte på aksjonen ved å angripe et verksted i Gaza med helikopter. Ifølge militære kilder i Israel ble verkstedet brukt til å produsere bombekastergranater. Ingen skal ha kommet til skade i rakettangrepet.

 • Over 1600 palestinere og over 600 israelere er blitt drept i voldshandlinger de siste to årene, og palestinske aktivister sier de gjennomfører aksjonene sine for å hevne israelske raid mot militære og sivile palestinere.

  Den israelske regjeringen var raskt ute og fordømte aksjonen mot Metzer.

  - Nok en gang har palestinske terrorens blodige hånd blitt slitt slynget ut mot israelske sivile, sa David Baker ved statsminister Ariel Sharons kontor.

  Palestinere skutt


  Det er ikke kjent hvordan de to væpnede palestinerne klarte å ta seg inn i det jødiske landbrukskollektivet. De åpnet først ild ved kollektivets spisesal like før midnatt og drepte to personer. Senere trengte de inn i en bolighus, der de drepte ytterligere tre av innbyggerne.

  Angrepet i Metzer skjedde nesten på samme sted der to palestinske selvmordsbombere sprengte seg selv i lufta idet israelske grensevakter skulle til å arrestere dem tidligere på dagen.

  De to palestinerne kjørte i en bil, da de ble oppdaget av grensevaktene like ved Kibbutz Metzer. De to fikk ordre om å stanse bilen. I stedet detonerte palestinerne eksplosiver de hadde med seg, ifølge politiet. Ingen andre ble skadd i denne hendelsen.

  (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer