Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blodig urettferdig

Førskolelærer Merete Kampenes (24) har samme utdannelse, erfaring og ansvar som mange av sine kollegaer i Akershus fylke. Likevel tjener hun nærmere 25 000 kroner mindre i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun gir de lokale lønnsoppgjørene skylda for skjevheten.

Med en årslønn på 184100 kroner, studielån og høy husleie sliter hun med å få endene til å møtes.

- Hadde jeg hatt barn og i tillegg vært alenemor vet jeg ikke hvordan jeg skulle klart meg, sier Merete Kampenes.

Lang vei opp

I over to år har hun jobbet i Mårbakken barnehage i Rælingen kommune utenfor Oslo. I dag er hun avdelingsleder med ansvar for 14 smårollinger. Mens det vil ta Kampenes flere år å nå toppen av lønnsstigen, direkteplasserer flere av nabokommunene nyutdannede førskolelærere med avdelingslederansvar i lønnstrinn 26. Det tilsvarer en årslønn på 207 300 kroner, 23 200 kroner mer enn det Kampenes kan drømme om...

- Jeg har vurdert å ta meg jobb i en av nabokommunene der lønna er bedre. Det er surt og urettferdig med lønnsforskellene, mener hun.

- Tøffe tak

Ifølge henne må de lokale lønnsoppgjørene ta skylda for urettferdigheten. Lønna bør justeres sentralt, mener Kampenes, som er spent på vårens oppgjør.

- Det blir tøffe tak. Jeg har diskutert en del med mine arbeidskollegaer, og vi streiker gjerne hvis det er nødvendig, sier hun og mener det er på tide at lavlønnte kvinneyrker lønnes bedre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!