- Blodig urettferdig

I likestillingens navn krever Telemark AUF at alle menstruerende kvinner skal få gratis bind og tamponger. Men menn bør fortsatt selv betale sitt barberskum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Hvem har skylda for at kvinner har mensen? spør Emily Geale (18) og Live Rønning (18) i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon i Telemark og svarer:

- Det er ikke vår skyld at vi har mensen. Derfor bør staten betale. Raskt regnet ut vil det koste staten 200 millioner kroner å gi kvinnene et bedre økonomisk liv. 200 millioner er for smårusk å regne, sier de AUF-tillitsvalgte til avisa Varden.

De mener det er blodig urettferdig å hanskes med ekstrautgiftene menstruasjonen krever.

Ork og utgifter

- Mensen er et ork. Samtidig koster bind og tamponger enormt. Vi har ikke noe valg, men må kjøpe det, sier Geale og Rønning.

De mener at menstruerende kvinner har ekstrautgifter på omkring to tusen kroner i året. Og det er ikke aktuelt å fremme forslag om gratis barberutstyr til mannfolk - som egentlig bare burde være glade fordi de slipper mensen.

- Menn må egentlig ikke barbere seg. Ingen tvinger dem til det. I andre kulturer lar de skjegget gro. Og forresten må også kvinner barbere seg - både her og der. Derfor er det ingen forskjell. Vi vil ikke forlange gratis barbersaker verken til kvinner eller menn. Mannfolk er heldige som slipper mensen, og bør være fornøyd med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer