Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodig vertskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I morgen reiser Gro Harlem Brundtland til Algerie for å fremme sitt kandidatur som ny sjef for Verdens helseorganisasjon, WHO. Algerie har for tida formannskapet i WHO, og det er nødvendig for Gro å ha støtte fra landets regjering for å nå helt fram i denne prosessen. Algerie har også betydelig innflytelse over landene i den tredje verden innenfor FN-systemet.
  • Men Gro Harlem Brundtland kommer til Algerie på et tidspunkt da det igjen har vært et blodig angrep på uskyldige mennesker. Som vanlig er det de muslimske fundamentalistene som står bak, men regjeringens sikkerhetsstyrker har heller ikke denne gangen gjort noe for å hindre blodbadet, og de er under regjeringens kommando. Terror og undertrykkelse er det algeriske regimets politiske arbeidsmetode, og det er naturlig at Gro Harlem Brundtland kritiserer dette selv om hun ikke har noen offisiell oppgave for vårt land. Men i dette bildet er det ikke Norge, men de store maktene med Frankrike i spissen som svikter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!