Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodprøve av UP-sjefen viser 2,31 i promille

Kan bli tiltalt for grov fyllekjøring, men politimannen nekter ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blodprøven som ble tatt etter at UP-sjef Einar Holand i Troms og Finnmark kjørte i grøfta med bil for to uker siden viser at han hadde et alkoholinnhold i blodet på godt over 2 promille.

Holand har hevdet at han drakk alkohol først etter utforkjøringen.

- Holand har i dag vært i politiavhlør. Han hevder at han ikke har kjørt i alkoholpåvirket tilstand, men at han har inntatt alkohol i etterkant av kjøringen. Han erkjenner hverken straffeskyld for promillekjøring eller etterfølgende alkoholinntak, heter det i en pressemelding fra Vestfinnmark politidistrikt i ettermiddag

Analysen av de to blodprøvene som ble tatt av Holand  viser at han hadde henholdsvis 2,31 og 2,23 i promille.UP-sjefen er suspendert fra jobben, men konsekvensene av blodprøveanalysene er foreløpig ikke kjent.

- Politiet anser seg nå ferdig med etterforskingen. Det er avhørt tilsammen 15 vitner. Dersom det melder seg nye vitner med opplysninger i saken, vil disse også bli avhørt, skriver politiet i pressemeldingen..

Politiet vil nå be tingretten om å oppnevne en sakkyndig til å vurdere om Holand var påvirket da kjøringen fant sted. Etter dette vil det trolig bli utarbeidet en tiltale mot UP-sjefen.

Dagbladet.no kommer med mer.

NEKTER STRAFFSKYLD: Einar Holen hevder han bare er skyldig i uaktsom kjøring, og at han ikke var påvirket av alkohol da han kjørte av veien 2. september.
NEKTER STRAFFSKYLD: Einar Holen hevder han bare er skyldig i uaktsom kjøring, og at han ikke var påvirket av alkohol da han kjørte av veien 2. september. Vis mer