Ubåtmysteriet i Danmark:

Blodrestene på nesa avslørte løgnen

Bildene av Peter Madsen som vinket til pressen etter å ha kommet i land, inneholdt også bevis som aktor mener knytter ham til drapet på Kim Wall.

BLODSPORET: Dette bildet er tatt av ubåteier Peter Madsen etter at ubåten hans sank og han ble berget i land. Like etter fant rettsmedisinere blodspor ved Madsens venstre nesebor, kom det fram i retten torsdag. Arkivfoto: Bax Lindhardt / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix
BLODSPORET: Dette bildet er tatt av ubåteier Peter Madsen etter at ubåten hans sank og han ble berget i land. Like etter fant rettsmedisinere blodspor ved Madsens venstre nesebor, kom det fram i retten torsdag. Arkivfoto: Bax Lindhardt / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): Torsdag startet rettssaken mot den drapstiltalte ubåtkapteinen Peter Madsen (47). Mannen, som står tiltalt i Nord-Europas mest omtalte drapssak det siste året, dukket opp i rettssal 60 i Københavns byrett iført briller og en svart genser.

Der fikk man høre at rettsmedisinere fant blod på nesa til Peter Madsen etter at han ble hentet i land. Han hadde også rifter på begge underarmene. Den rettsmedisinske rapporten som ble framlagt i retten torsdag viste at blodet på Madsens nese stammer fra den svenske journalisten Kim Wall.

Ifølge tiltalen, som Dagbladet har fått tilgang til, mener påtalemyndigheten at Madsen har planlagt drapet, blant annet ved at han tok med kniv, skrutrekkere, rør og sag i ubåten.

Ifølge tiltalen skjedde drapet i tidsrommet klokka 22.00 den 10. august og klokka 10.00 den 11. august i fjor.

Danske påtalemyndigheter ber om livsvarig fengsel for ubåtkapteinen, som er tiltalt for overlagt drap på den svenske kvinnen (30). I tillegg står han tiltalt for likskjending, partering og grove seksuelle overgrep.

Sentralt er også en rekke blodspor, som aktor viste til under rettssakens første dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer