BLODRØDT I MALING: Flügger Farve sliter i skyggen av Jotun. Millionene renner ut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
BLODRØDT I MALING: Flügger Farve sliter i skyggen av Jotun. Millionene renner ut. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.Vis mer

Blodrød maling - millionene renner ut av spannet

Flügger sliter i skyggen av Jotun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Danskeide Flügger Farve taper så det suser i Norge. Finansavisen skriver at tallene har vært blodrøde i flere år.

77,5 millioner kroner har rent ut av spannet de siste tre årene.

I skyggen av Jotun

Særlig ille var det i 2016, da regnskapet viste et underskudd på 47,6 millioner - av en omsetning på 303,0 millioner kroner.

I regnskapsåret 2017 - som ble avsluttet 30. april i år - ble underskuddet på 18,7 millioner kroner, etter at omsetningen steg til 316,4 millioner kroner.

Flügger Farve har 61 butikker i Norge, og har 10-15 prosent av et marked som domineres av Jotun. Sistnevnte har ifølge avisen omtrent 70 prosent.

Gjør det ikke selv

Flügger-ledelsen oppgir selv at konsernet opplever sviktende inntjening og et marked i forandring, skriver Finansavisen, og viser til årsberetningen.

Selskapet hevder der at gjør det selv-trenden i en lengre periode har vært preget av tilbakegang, og at flere forbrukere nå overlater håndverksprosjekter til profesjonelle.

Ifølge avisen vil Flügger derfor fokusere på løsninger som kan hjelpe malere med effektivisering, som er nødvendig som følge av økt tidspress i byggebransjen.

I fjor forklarte ledelsen de svake resultatene med et marked i fall, samt interne utfordringer tilknyttet overgang til ny IT-plattform.

Lavere marginer

På konsernnivå omsatte Flügger for 1,85 milliarder danske kroner i regnskapsåret, og satt igjen med et driftsresultat på 44 millioner danske kroner.

Det var en dobling fra året før, skriver Finansavisen.

For regnskapsåret 2018 forventer konsernledelsen en omsetning omtrent som i 2017, men samtidig lavere marginer - ifølge avisen grunnet økt konkurranse og investeringsnivå i årene fremover.

Flügger er børsnotert i Danmark, og konserndirektør Ulf Schnack er en av hovedaksjonærene.

Andre økonominyheter:
Eiendomscowboy: - Det var fristende å ta gevinst
Skagen-gründere solgte livsverket for milliardsum