Coronaviruset:

Blodrødt Europa: - Kan bli langvarig

Storbritannia, Frankrike, Nederland og Belgia har nå registrert to-tre ganger så mange smittede som i mars. Samtidig advarer Tysklands forbundskansler Angela Merkel om at dersom ikke noe gjøres nå, «vil det ikke ende godt».

ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad tror smittebølgen vi nå ser i Europa kan bli mer langvarig. Foto: Heiko Junge / NTB
ADVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad tror smittebølgen vi nå ser i Europa kan bli mer langvarig. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra lørdag innfører Paris og flere andre byer i Frankrike portforbud mellom klokka 21 og 06. Samtidig har landet erklært en nasjonal helsekrise som trer i kraft samtidig med portforbudet.

Beslutningen kommer etter at landet nå opplever en omfattende smittebølge.

Men Frankrike er ikke alene. Også Storbritannia, Nederland og Belgia ser en liknende smittesituasjon.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad mener coronabølgen vi nå ser i Europa kan bli mer langvarig enn den vi hadde i vår.

Stor pågang på sykehusene

– Det er Storbritannia, Frankrike, Nederland og Belgia som har hatt den kraftigste smitteøkningen sammenliknet med mars, med to-tre ganger så mange smittede, sier Nakstad til Dagbladet.

– Her er det verdt å merke seg at der reelle smittetallet fortsatt er lavere enn i mars, ettersom testingen er høyere nå, men disse landene merker en stor pågang av Covid-19- pasienter på sykehusene, fortsetter han.

Lørdagens portforbud innføres i blant annet Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Saint Etienne og Toulouse.

Restriksjonene innebærer at man ikke kan gå ut eller på restaurant, men det er ikke forbud mot å reise mellom regioner eller å reise med offentlig transport, skriver Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer