Røde tall: Siden oppstarten i 2012 har de norske restaurantene hatt et samlet underskudd på 6,4 millioner kroner før skatt. Foto: NTB Scanpix
Røde tall: Siden oppstarten i 2012 har de norske restaurantene hatt et samlet underskudd på 6,4 millioner kroner før skatt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jensen's Bøfhus

Blodrødt for biffhus – har tapt 6,4 millioner på 6 år

I Danmark lever Jensen’s Bøfhus på bankens nåde. Også i de to norskebiff-restaurantene går det trått.

Finansavisen: Den danske restaurantkjeden Jensen’s Bøfhus har i de seineste åra vært i økonomisk trøbbel i hjemlandet, skriver Finansavisen.

Avisa viser til at det danske morselskapet Jensens Food Group endte i 2017 med et underskudd på 163 millioner danske kroner før skatt.

Samtidig som biffkjeden blør penger, har den måttet tåle et kraftig kutt i omsetningen.

Konsernets omsetning har falt fra 926 millioner danske kroner i 2013 til 570 millioner danske kroner i fjor.

Selskapet gikk ut av fjoråret med en egenkapital som viste minus 155 millioner danske kroner.

BIFF: Det er ikke mye jobb, men det blir veldig mye bedre om du får med deg disse syv tipsene fra grillmester Jan Ivar Nykvist. Vis mer

På bankens nåde

Jensens Food Group inngikk i år en ny avtale med hovedbankforbindelsen SEB, som i første omgang gjelder ut 2019.

Denne avtalen er imidlertid basert på en rekke forutsetninger og krav, og dersom disse ikke oppfylles kan SEB kreve lånet på nesten 160 millioner danske kroner innfridd.

Årets fire første måneder viser et negativ driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) i konsernet.

Ledelsen forventer imidlertid positiv EBITDA inneværende år, og videre bedring i 2019.

Ved utgangen av 2017 besto kjeden av 26 restauranter i Danmark, 11 i Sverige og 2 i Norge.

«Utfordrende år»

Den første Jensen’s Bøfhus-­restauranten i Norge åpnet i Stortingsgata i Oslo i 2012. I 2015 åpnet restaurant nummer to, på Oslo City.

De to restaurantene eies av selskapet Bøf 1, som igjen eies av Klaus Inge Torp.

Finansavisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra Torp.

I fjor omsatte de to norske restaurantene for 36,5 millioner kroner, mot 36,7 millioner i 2016.

Biffrestaurantene endte med et resultat før skatt på minus 1,6 millioner kroner i fjor, likevel en bedring fra et tap på 3,3 millioner året før.

Styret skriver i årsberetningen at 2017 var nok et utfordrende år for selskapet:

«Restauranten på Oslo City hadde sitt hele andre driftsår, men både omsetning og resultat er fremdeles lavere enn budsjettert og ønsket.»

Siden oppstarten i 2012 har de norske restaurantene hatt et samlet underskudd på 6,4 millioner kroner før skatt.

Nedgang

Restauranten i Stortingsgata har opplevd nedgang i gjester og omsetning tre år på rad.

Det oppgis at dette skyldes ­bygningsarbeidene på Stortinget.

«Dette har påvirket trafikkmønsteret og evnen til å trekke inn mennesker drastisk, og selskapet har ikke lykkes i å kompensere tilstrekkelig for dette med markedsinitiativer», heter det i årsberetningen.

Selskapets varekostnader lå i fjor på omtrent samme nivå som de to foregående åra, men styret vurderer fremdeles at kostnaden er for høy.

I fjor byttet selskapet sin ­hovedleverandør av mat, i tillegg til at det ble foretatt mindre justeringer av menyprisene.

«Selskapet har holdt igjen noe på dette området, da det har vært bekymring for at dette kan påvirke salgsnedgangen fra tidligere år ytterligere».

Bøf 1 fikk i fjor ettergitt gjeld på 1,3 millioner kroner, og hadde ved årsskiftet egenkapital på 4,4 millioner kroner og gjeld på 9,8 millioner.

Flere økonomisaker:

Sandbergs amorøse eventyr

Søndagens aksjetips

Spenningen blir verre, før det blir bedre