Vokser kraftig: Stavernfestivalen vokser kraftig, men resultatet er blodrødt. Foto: Finansavisen
Vokser kraftig: Stavernfestivalen vokser kraftig, men resultatet er blodrødt. Foto: FinansavisenVis mer

Blodrødt for Stavern-festival

Artister som Neil Young, Ellie Goulding, Astrid S og Mø var ikke nok. Stavernfestivalen vokste kraftig i fjor, men resultatet ble blodrødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Stavernfestivalen er en årlig pop- og rockfestival som går av stabelen i juli. Den ble arrangert for første gang i 2001 med 175 besøkende. Fra 2011 gikk arrangementet over til å bli en tredagersfestival, som de siste par årene har hatt rundt 35.000 besøkende.

Stjernespekket lineup

I fjor sto blant andre Neil Young, Ellie Goulding, Astrid S, Alan Walker, Mø, Morten Abel og Veronica Maggio på scenen. Omsetningen økte med hele 29 prosent til 36 millioner kroner.

Samtidig økte kostnadene betraktelig, og fjorårsregnskapet ble avsluttet med et driftsresultat på minus 7,6 millioner kroner. Året før endte driftsresultatet på minus 3 millioner.

Suksess i 2017

Med et årsresultat på 4,7 millioner kroner viste egenkapitalen 5,6 røde millioner ved utgangen av 2016.

Styret ser likevel lys i tunnelen. Utviklingen i 2017 har vært «svært positiv grunnet at årets festival ble en suksess», står det å lese i årsberetningen. Ifølge foreløpige resultater er arbeidskapitalen nå positiv, og «overskuddet er av en slik størrelse at aksjekapitalen ikke lenger er tapt pt.», melder styret.

Årets festival viser et positivt resultat på cirka 9,5 millioner kroner, ifølge årsberetningen som nylig ble levert.

I år gikk Stavernfestivalen av stabelen 6.–8. juli. De store trekkplastrene i 2017 var blant andre Kygo, den svenske DJ-duoen Axwell & Ingrosso, Karpe Diem og Tinie Tempah.

Flere økonomisaker:

- Internasjonal handel er i krise

USA-børsene solid opp

Dette er nøkkelen til fremtiden