Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodrødt for Voss - har tapt 500 mill. på vann

Voss Production, som tapper vann på flaske under merkenavnet Voss, tapte nye 56 millioner kroner i fjor.

 Pengene renner ut:  Voss har vist seg å være et enormt tapssluk. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Pengene renner ut: Voss har vist seg å være et enormt tapssluk. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For å ta det positive først: Voss Production, som driver tapperivirksomheten for Voss-flaskevann, tapte noe mindre enn året før. Bortsett fra det, er det ikke mange lyspunkter å finne, skriver Finansavisen.

Selv om vannet renner mer eller mindre gratis ut av kilden på Iveland i Aust-Agder og selges for over 100 kroner flasken på enkelte restauranter, har det ikke vært mulig for selskapet å tjene penger.

Voss Productions har tapt penger hvert eneste år siden oppstarten i 1999. Bare de siste seks årene har selskapet et akkumulert tap på snaut 350 millioner kroner. Siden starten i 1999 snakker vi om et akkumulert tap på 500 millioner kroner.

I løpet av Voss Productions levetid har selskapet pådratt seg en enorm gjeld. Ved utgangen av 2013 hadde selskapet en samlet gjeld på 782 millioner kroner, som i all hovedsak er til egne aksjonærer, skriver Finansavisen.

Den bokførte egenkapitalen i Voss Production er på minus 425 millioner kroner, og da har selskapet endog bokført en utsatt skattefordel på over 80 millioner kroner. Selskapets revisor mener den utsatte skattefordelen ikke bør bokføres med grunnlag i usikkerhet om selskapets fremtidige utvikling.

Tar man hensyn til revisors bemerkning er den negative egenkapitalen på over en halv milliard kroner.

Voss Production utgjør hovedvirksomheten i konsernet Voss of Norway ASA. Selskapets ledelse har ikke returnert Finansavisens henvendelser.

Flere nyheter Mattilsynet mener Voss villeder om vann
Mattilsynet ber Voss-vann bytte navn
Voss-vann blir dagligdags, også i USA

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!