Blodrødt i maling

Omsetningen falt og millionene fosset ut av malingskjempen Flügger.

MINDRE MALING: Omsetningen til Flügger ble svekket i regnskapsåret 2016. Foto: Shutterstock
MINDRE MALING: Omsetningen til Flügger ble svekket i regnskapsåret 2016. Foto: ShutterstockVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Pengene fosser ut av det danske malingskonsernet Flüggers norske datterselskap, skriver Finansavisen.

At nordmenn årlig bruker store summer på oppussing og vedlikehold av hus og hytter synes dermed ikke å hjelpe malingsprodusenten Flügger.

Regnskapet for regnskapsåret 2016, som ble avsluttet 30. april 2016, viser ifølge avisen et fall i omsetningen på 5,12 prosent til 303 millioner kroner.

Underskuddet endte på hele 47,6 millioner kroner, ned fra minus 11,5 millioner kroner i 2015.

IT-trøbbel og vær

I årsberetningen trekker ledelsen ifølge Finansavisen frem et marked i nedgang og mange interne utfordringer i forbindelse med overgang til ny IT-plattform.

«Dette har igjen vært med på å påvirke vårt gode omdømme og rykte hos mange av våre kunder, og dessverre medført at vi har mistet mange av disse de seneste 2 år», skriver selskapet i årsrapporten.

Også dårlig sommervær blir ifølge avisen brukt som en begrunnelse på omsetningsfallet, ettersom salget av eksteriørprodukter har falt langt mer enn salget av interiørprodukter.

Ikke noe jubelår

Fjorårets store underskudd resulterte ifølge avisen i at selskapet ved avslutningen av regnskapsåret hadde en kortsiktig gjeld tilsvarende 96 prosent av balansesummen.

«Selskapet er en del av Flügger-konsernet, og konsernet er i en meget god finansiell situasjon. Konsernet har planer om å tilføre selskapet kapital for å styrke selskapets soliditet», skriver selskapet i rapporten.

Men ifølge Finansavisen var regnskapsåret 2016 heller ikke noe jubelår for konsernet som helhet. Av en omsetning på 1,85 milliarder danske kroner, endte årsresultatet på syltynne 13,3 millioner danske kroner.

Flere nyheter:

- En million nordmenn vil få problemer med hverdagen
Har falt i unåde hos Fredriksen
- Jeg er redd disse boligkjøperne vil lide stort