Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blodrødt med Sølvkroken

Nordic Outdoor som blant annet står bak merkevaren Sølvkroken har tapt 25 millioner kroner på ti år.

HANDEL: Daglig leder Geir Mellum i Nordic Outdoor sliter med en stadig svakere krone. Foto: Selskapet
HANDEL: Daglig leder Geir Mellum i Nordic Outdoor sliter med en stadig svakere krone. Foto: Selskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Nordic Outdoor har gått med underskudd i samtlige år siden 2004 og bare de to siste årene er over 11 millioner kroner forsvunnet.

- Det er alltid flere grunner til at man taper penger. De siste årene har bransjen gått gjennom en omstrukturering som vi har vært nødt til å tilpasse oss, sier daglig leder Geir Mellum i Nordic Outdoor til Finansavisen i dag.

Selskapet selger utstyr innen fiske og friluftsliv og står blant annet bak merkevaren Sølvkroken.

I fjor hadde selskapet driftsinntekter på 107,5 millioner kroner og tapte 5,9 millioner kroner etter skatt. Det var omtrent på linje med året før.

Rammes av svak krone Flere aktører på markedet og et sterkt prispress i sportsbransjen har ført til at Nordic Outdoor har tapt 25 millioner kroner de siste ti årene.

I 2014 bidro en svak krone til det svakeste resultatet på over 10 år for selskapet som importerer varer i dollar og euro.

- Når man ser hvordan kronen har svekket seg mot disse valutaene det siste halvannet året, så er det ikke rart dette påvirker resultat vårt, sier Mellum til avisen.

Han kom inn fra det nederlandske kjemikaliekonsernet AkzoNobel og har ledet Nordic Outdoor siden 2012.

Presses av kjedene Nordic Outdoor distribuerer varer gjennom de store sportskjedene i Norge og har avtaler med både XXL og Gresvig.

Krav om deltakelse i markedsaktiviteter og tøft kostnadsfokus hos kjedene bidrar til et sterkt prispress hos leverandørene.

I tillegg til kostnadsfokuset hos kjedene, har Nordic Outdoors leverandører økt prisene. Likevel mener Mellum selskapet er på riktig vei.

- Vi har omstrukturert virksomheten og det er gjort mye for å kostandseffektivisere driften, sier han til Finansavisen.

- Kommer dere til å tjene penger i 2015?

- Det er litt tidlig å forskuttere resultatet for 2015 nå, men slik valutaen er nå, så vil det nok være en bonus hvis vi klarer det, sier han.

Flere økonominyheter Oljeprisen gir børshopp - riggkjempe til værs
Statoil-sjefen: - Jeg har ikke noe annet valg
Ser dramatisk nedgang i olje-produksjonen i USA

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!