Blodrødt på Oslo børs

- Ikke selg alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs falt hele 4,71 prosent onsdag og endte på 518,05 poeng.

- Ikke selg alt, sier sjefstrateg Jan von Gerich i en oppdatering til kundene onsdag, skriver Dagens Næringsliv.  

Bunnotering Dagens fall er en ny bunnotering for året, og kom etter en sterk oppgang på nærmere tre prosent tirsdag. Det har ikke vært lignende fall på Oslo børs siden 24. august i fjor. Den gang falt Hovedindeksen med 5,19 prosent, skriver E24.

- Den siste tidens markedsturbulens har ført til økt bekymring for at noe større er i gjære, mener han.

På finansmarkedet har 2016 fortsatt i samme spor som 2015 avsluttet, og hver eneste dag preges nyhetene av børser som stuper mot nye høyder, oljepriser som synker med rekordfart og blodrøde tall.

Spår global kollaps Dagbladet skrev tidligere onsdag om Albert Edwards, strateg for den franske storbanken Société Générale, som er overbevist om at vi er på full fart i retning en ny global finanskrise som vil bli enda verre enn den vi så i 2008.

I forrige uke holdt han et foredrag der han forklarte hvorfor vi kan vente oss en tilsvarende nedgangsperiode. En periode som vil merkes over hele verden.

Først og fremst begrunner han det med ustabilheter i finanssystemet, og at disse vil føre til en global kollaps. Det skriver Business Insider.

- Det kommer til å bli stygt. Veldig stygt, sier Edwards.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer