Blodsøl og rot hos tannleger

Hygieneslurv i bransjen. Ny rapport fra Helsetilsynet.

FAST RITUAL: Mange kvier seg for å gå til tannlegen - men trolig som regel av andre grunner enn bekymring for hygienen. Scenarioet på bildet har ikke forbindelse til Helsetilsynets rapport. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
FAST RITUAL: Mange kvier seg for å gå til tannlegen - men trolig som regel av andre grunner enn bekymring for hygienen. Scenarioet på bildet har ikke forbindelse til Helsetilsynets rapport. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nesten alle klagene på dårlig hygiene i helsevesenet dreier seg om slurv ved tannlegekontorer. Det viser en tilsynsmelding som Helsetilsynet legger fram i dag, melder NRK.I meldingen beskrives blodsøl på instrumentbord, mangel på rydding etter tidligere pasienter samt engangsartikler som brukes flere ganger.

- Litt ekkelt- Det virker noen ganger litt ekkelt, sier Geir Sverre Braut, assisterende direktør i tilsynet, til statskanalen. Han er bekymret over funnene i meldingen, som baserer seg på alle tilsynssakene i perioden 2004-2007.

Direktøren understreker at det bare meldes inn «en håndfull» saker hvert år - men det er likevel for mange for det statlige kontrollorganet for helseforetak.

- Det er nesten slik at en kan si at når det dukker opp en hygienesak hos oss, er den fra en tannlegepraksis, sier Braut, som således påpeker at det for helsevesenet ellers sjelden forekommer klager på hygienen.

- Jeg kan knapt huske en hygienesak fra et legekontor, en jordmorpraksis eller hjemmesykepleien.

- Helt forkasteligBransjen selv, ved Inger-Lise Solum Mathiesen, visepresident i Tannlegeforeningen, er sjokkert over funnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer