Blodsporene avslørte hvor den døde mannen lå gjemt. Flyet var lastet med penger

- Myndighetene mistenker en større historie.

BLODSPOR: Et amerikansk lastefly ble søndag holdt igjen på bakken på flyplassen i Zimbabwes hovedstad Harare. Bakgrunnen for dette var at bakkemannskaper oppdaget blodspor på utsiden av skroget på Western Global Airlines-flyet. På innsiden av serviceluken fant de en død mann. Foto: Privat
BLODSPOR: Et amerikansk lastefly ble søndag holdt igjen på bakken på flyplassen i Zimbabwes hovedstad Harare. Bakgrunnen for dette var at bakkemannskaper oppdaget blodspor på utsiden av skroget på Western Global Airlines-flyet. På innsiden av serviceluken fant de en død mann. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom nyheten om at et amerikansk lastefly ble holdt igjen på bakken på flyplassen i Zimbabwes hovedstad Harare. Bakgrunnen for dette var at bakkemannskaper oppdaget blodspor på utsiden av skroget på Western Global Airlines-flyet.

Kort tid etter ble det oppdaget en død person om bord i tillegg til en enorm pengesum i den sørafrikanske valutaen rand. Bildene fra flyplassen viser hvordan mannskaper arbeider med å fjerne den døde mannen fra flyet.De viser også de tydelige blodsporene på siden som skal ha fått de ansatte ved flyplassen til å slå alarm.

Fikk avslag i Mosambik Zenzele Ndebele er journalist for Radio Dialogue i Harare. Han forteller til Dagbladet at han har vært i kontakt med flere av de som jobber på flyplassen. Bildene i artikkelen er gjengitt med hans tillatelse.

- Det jeg vet så langt er at flyet kom fra Tyskland og var på vei til Durban i Sør-Afrika. De spurte om å få lande i Zimbabwe på grunn av tekniske vanskeligheter etter at de fikk avslag på den samme forespørselen i Mosambik, sier Ndebele til Dagbladet.Ifølge den sørafrikanske nettavisa Independent Online skal den amerikanske piloten ha vært «vag» når han skulle begrunne behovet for en mellomlanding. De skal også ha forklart blodsporene med at flyet hadde kollidert med en fugl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer