Bløffet om bombe

Mannen i 30 - 40 års alderen hadde ikke et eneste våpen da han stoppet hele Stockholm i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens identitet er ennå ikke kjent for politiet. Han snakker russisk, men det er ikke brakt på det rene hvor han kommer fra.

Sier ingenting i avhør

Poltiet har nå gjennomført et kort, men resultatløst forhør av mannen. Han svarte ikke på spørsmålene om innbruddsmistankene og gisseltakingen. Han ville heller ikke svare på om han ønsket en offentlig forsvarer.

- Han skal avhøres igjen. Om det blir i dag eller ikke kommer an på, sier Johan Frigell. Advokat Per Durling har blitt utpekt som mannens forsvarer.

- Jeg har enda ikke truffet han, men jeg skal gjøre det senere i ettermiddag sammen med tolk, sier advokaten til Expressen.

De omfattende avsperringene rundt Stockholms Central ble fjernet i dag klokka 08.30. Tog og t-banen går som normalet igjen.

Ingen bombe

Politiets teknikere har nå undersøkt den påståtte bomba mannen hadde rundt midja. Og mannen har bare bløffet. Det var ikke sprengstoff som mannen påsto.

I ettermiddag viste det seg også at den pistolen mannen brukte under gisseldramaet der to kvinner ble tatt til fange, bare var juks.

Björn Pihlblad, pressetalsmann i Stockholms-politiet sier til TT at grunnen til at mannen overgav seg var forhandlingene politiet drev på med i hele natt.

- Han la fra seg våpenet og beltet han hadde rundt midjen. Deretter gikk han sakte til politiet, sier Philblad.

- Forhandlerne snakket med ham hele tiden og forsøkte å gå han til å innse at han ikke skulle forverre saken. Det var en udramatisk pågripelse.

Politiet vet fortsatt ikke hva mannen ville. Han stilte aldri spesielle krav. Mannen er nå ført til Kronobergshäktet i Stockholm. Han mistenkes for grovt ran og menneskerov.

KVINNEN SLAPP FRI:</B> Her tar politiet seg av det siste gisselt som ble sluppet løs i dag tidlig.