Bløffet om pasientsex - nå er terapeuten (55) dømt

- Lurer på hvor store mørketall det er i helsevesenet, spør advokaten til kvinne i 20-årene. I retten ble hun trodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  I fjor avfeide terapeuten alle anklager om at han skulle ha hatt sex med den kvinnelige pasienten. Helsetilsynet i Vestfold trodde på terapeutens blånekting og at kvinnen i 20-årene ikke var frisk nok til å skille fantasi og virkelighet.

Kvinnen gikk videre til politiet, og nå er det en helt annen versjon som gjelder om pasientsex ved en offentlig, psykiatrisk institusjon i Vestfold:

Den 55 år gamle terapeuten er dømt til seks måneders fengsel - hvorav fire måneder må sones innenfor murene - for å ha misbrukt jobben til å skaffe seg seksuell omgang.

Nordre Vestfold tingrett har funnet helsearbeideren skyldig i brudd på Straffelovens paragraf 193, første ledd og Helsepersonellovens paragraf 67, jevnfør paragraf 4, første ledd.

 55-åringen er også fradømt retten til å virke som terapeut i tre år, og han må betale 75 000 kroner i oppreisning til sin tidligere pasient.

- Min klient er svært glad for å bli trodd av retten. Det har samtidig vært en enorm belastning ikke å bli trodd av det organet i helsevesenet som skal ta seg av slike saker. Man kan lure på hvilke mørketall som eksisterer, sier advokat Kristin Hovden til Dagbladet.no. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer