Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bløffet på seg sekslinger og lurte naboene

Nå må hun fire år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det vil seg ikke for ekteparet Sarah og Kris Everson fra Grain Valley i Mossouri. I mars 2006 ble de to avslørt i en temmelig spesiell svindelaffære.

Overfor naboer og lokalmiljøet bløffet de på seg både graviditet og nyfødte sekslinger. Sekslingene var selfølgelig for syke til å møte folk, og paret hardt presset økonomisk. Dermed strømmet det på med gaver og hjelp fra barmhjertige naboer og sambygdinger.

Mistenksomme journalister

Men det viste seg etterhvert å være vanskelig å skjule det faktum at ingen av de seks små barna eksisterte i virkeligheten. Paret, som hadde fått egen hjelpewebside opprettet, mottok blant annet en bil, gavekort, og penger.

Da heller ikke lokalavisa Examiner fikk se barna, men trykket en gladsak der Sarah og og Kris holder opp babyklær, begynte enkelte å lure. Den lokale TV-stasjonen KMBC begynte å ringe rundt til lokale sykehus - der ingen hadde hatt noen seksling-fødsler i manns minne.

Politiet hadde så ikke annet valg enn å undersøke saken. Det tok ikke lang tid før ekteparet la alle kort på bordet i avhør.

Slapp først fengsel

Men historien slutter ikke der. Det viser seg at Sarah først hadde lurt sin mann ved å si at hun var gravid. Ved hjelp av overdådig spising for å legge på seg, skal hun ha holdt ham på limpinnen i flere måneder. Men da hun plutselig sa til naboer at sekslingene var født, forstod mannen at så ikke var tilfelle. Han valgte å være med på leken da gavene fra nabolaget strømmet inn.

MÅ I FENGSEL: Kris og Sarah Everson havnet til slutt i fengsel for sine seks fantasifostre. Bildet er fra den første rettssaken i 2006, der de slapp unna med prøvetid. Foto: Scanpix
MÅ I FENGSEL: Kris og Sarah Everson havnet til slutt i fengsel for sine seks fantasifostre. Bildet er fra den første rettssaken i 2006, der de slapp unna med prøvetid. Foto: Scanpix Vis mer

Det ble til og med avholdt kronerulling på fabrikkarbeiderens arbeidsplass. Sjefen alene bladde opp 1500 dollar til det vanskeligstilte paret. Da løgnhistorien eksploderte i media fikk han sparken på dagen.

Og i august 2006 ble de to dømt til ubetinget fengsel i fire år samt til å betale tilbake i alt 3661 $ (omlag 23 000 kroner den gangen) til de som hadde gitt dem gaver og støtte. De slapp dermed å sone i fengsel... vel og merke om de holdt seg på matta og gjorde opp for seg.

Rømte og ble tatt

Men det klarte ikke ekteparet. Det tok ikke lang tid før de unnlot å møte opp til flere møter hos sin tilsynsfører - noe de pliktet å gjøre i prøvetiden. Og deres velgjørere så ikke snurten av pengene de var lovet å få tilbake.

Paret ble ettersøkt, og Kris pågrepet. Sarah stakk på rømmen. I desember ble han dømt til tre års fengsel, og en uke etterpå ble kona pågrepet i Independence, bare 2,5 mil unna sitt gamle hjemsted.

I går ble også hun dømt. Mens påtalemyndigheten ville ha henne til å sone fem år i fengsel, ba forsvareren om at hun ikke måtte dømmes hardere enn mannen.

Dommeren kom frem til at et sted midt i mellom var passende for seksling-løgnen. I går ble Sarah overført til et fengsel for å sone fire år for løgn og bedrag.

image: Bløffet på seg sekslinger og lurte naboene
BLØFF: Bildet er fra stellerommet Everson-paret hadde rigget opp da lokalmediene ville fortelle om den fantastiske seksling-fødselen. Men så slo historien sprekker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media