Bløffet seg inn til dronningen

I to måneder arbeidet den britiske journalisten Ryan Perry som betrodd tjener blant de kongelige i Buckingham Palace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Bush har landet

  - Hadde jeg vært en terrorist, fast bestemt på å drepe dronningen eller president George W. Bush, kunne jeg med letthet ha gjort dette, skriver Perry i dagens utgave av Daily Mirror.

  Avisen bretter den fantastiske historien ut over 15 sider, og kaller det tidenes sikkerhetsskandale.

  Som for å understreke skandalen poserer Perry på bilder i gjesterommet Bush og hans hustru Laura benytter under sitt opphold i London, og på prins Andrews soverom.

  Kunne ha forgiftet


  Han poserer også på et bilde ved dronning Elizabeths frokostbord, og forteller hvor lett det ville ha vært for ham å forgifte dronningens mat.

  - I dag skulle jeg faktisk ha servert frokost til sentrale medlemmer av president George W. Bushs regjering, blant dem hans nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice og utenriksminister Colin Powell, forteller han.

  Perry valgte selv å avsløre bløffen, og forlot Buckingham Palace etter at Bush og hans følge hadde sjekket inn tirsdag kveld.

  Sjokkerende


  At han heller ikke ble avslørt i forbindelse med de grundige sikkerhetstiltakene i forbindelse med den amerikanske presidentens besøk på palasset, betegner Perry som sjokkerende.

  - Sjokkerende udugelighet midt i hjertet av de største sikkerhetsoperasjonen som noensinne har funnet sted i Storbritannia, skriver Perry som sikret seg tjenerjobben ved hjelp av falske papirer.

  (NTB)

BARE UTENPÅ? Buckingham Palace ser ut som en festning. Men det var visst ikke så vanskelig å komme innenfor.