Bløffet seg til luksusbil

19-åringen fra mossedistriktet var ikke fotograf for Autofil likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 19 år gammel gutt rakk å kjøre 200 mil med drømmebilen i 600.000-kronersklassen før det ble avslørt at han ikke var fotograf for Autofil likevel.

- Vedkommende var veltalende, frekk og sjenerøs. Blant annet skulle vi som takk for utlånet av bilen få gratis annonseplass i motorbladet Autofil, forteller salgssjef Leif Ringsrød ved Tronrud Bil Moss A/S til Moss Avis.

- Først kontaktet 19-åringen konsernsjefen i bilfirmaet og presenterte seg som fotograf for bladet Autofil. Han skulle angivelig foreta en biltest av en BMW Z4 cabriolet opp mot en tilsvarende Mercedes, og fikk klarert ut en prøvebil, sier Ringsrød til Dagbladet.no.

Salgssjefen fikk beskjed om å låne ut et eksemplar av bilen, og kontaktet gutten per telefon. Han presenterte seg med eget navn og tilknytning til Autofil, og nevnte flere ganger navn på personer som jobber i bilbladet. Dermed gikk bilfirmaet fem på. Da gutten møtte opp til overlevering av bilen sist fredag, kjørte han bløffen fullt ut.

- Han møtte opp med Autofil-logo på genseren favnen full av fotoutstyr. Det så ut som han jobba, sier salgssjefen.

Så gutten fikk bilen, og cruiset av gårde.

Men bløffen ble snart avslørt.

Ifølge den falske fotografen skulle bilen kjøres minst mulig, og bare i Fredrikstad. Men allerede dagen etter fikk bilforretningen de første mistankene om at noe var galt. 19-åringen var blitt observert i stor fart med bilen flere steder i Østfold. Bilfirmaet kontaktet Autofil og oppdaget at de var blitt lurt.

BILBLØFF: Det var en slik BMW Z4 19 fikk lurt med seg på tur. Illustrasjonsfoto: Scanpix
BILBLØFF: Det var en slik BMW Z4 19 fikk lurt med seg på tur. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Men det visste ikke gutten. Da han kom for å levere bilen - nesten til avtalt tid - fortsatte han skrønehistorien.

- Jeg tror dere vant konkurrenttesten mot Mercedes, fortalte gutten, og sa videre at nå var det bare å kontakte bladet for å få gratisannonsen.

Ledelsen ved Tronrud Bil holdt maska en stund, før de konfronterte gutten med løgnen. Da innrømmet 19-åringen falskspillet. Han blir nå politianmeldt og vil få en saftig regning for bilkjøringen sin.

- Det er tydelig at gutten har et talent, men han burde nok ha brukt det på en annen måte, konkluderer salgssjef Leif Ringsrød.

Bløffet seg til luksusbil