Bløffmaker dømt for trusler

En 31 år gammel journaliststudent fra Vestfold ville teste kildekritikken i TV2, og ga seg ut for å være raner. Nå er han dømt til 90 dagers betinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tønsbergmannen er dømt til 90 dagers betinget fengsel for å ha utgitt seg for å være en etterlyst raner, og direkte på TV2 fortalt at han hadde tenkt å begå flere ran. Han sa at han var bevæpnet da han var i studio.

Av publikum og politi ble han oppfattet som farlig og desperat. Han kom med alvorlige trusler og fremkalte frykt.

På grunnlag av dette kom retten til at 90 dagers betinget fengsel var en riktig straff. Han slipper å sone straffen hvis han holder seg borte fra straffbare handlinger i en prøveperiode på to år.

Det var i fjor høst mannen kontaktet TV 2 og fortalte at han sto bak ranene av fem banker og pengetransporter i Vestfold og Grenland, skriver Aftenposten. TV 2 intervjuet ham og sendte innslaget flere ganger.

Da politiet foretok ransaking hos mannen ble det funnet et politiemblem, en ryggsekk påklistret et politiemblem, 27 skarpe skudd for pistol, en finlandshette, to slåsshansker, to gummimasker og et balltre. Disse gjenstandene besluttet retten at han ikke skal få tilbake.

Mannen fikk en innskytelse om at han ville teste kildekritikken til TV-kanalen, og dette var foranledningen til handlingen, skriver Tønsbergs Blads nettutgave. Mannen har Tourettes syndrom, noe retten anså som en formildende omstendighet.