Blogg, blogg

Ærlig talt, ass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEI, jeg skal ikke starte med å forklare hva en blogg er. Bare peke på hvordan blogge-stilen tvinger journalistene i papiravisene ut i sin egen samtid. Mest tydelig er det i VG, hvor avisas journalister nå skriver det vi før i tida kalte «leserbrev» til leserne sine. De formulerer seg med andre ord mer muntlig, enkelt og kortfattet, med lenker, for å passe inn i nettsamtalen. Og det skjer på de liksom så betydningsfulle leder- og kommentarsidene. Dermed får også underholdningsjournalistene, nyhetsreporterne og kongehusekspertene slippe til på de, blunk, blunk, tunge sidene. Og de politiske kommentarjournalistene må jekke seg ned for å møte folket på like fot. De proffe bloggerne er nemlig uten respekt. Dessuten kan de være anonyme.

DET ER BRA. Det er ikke minst demokratisk. Nå kan alle være sin egen spaltist og som kjent er alltid noen bedre enn andre, mer kunnskapsrike, frekkere, morsommere. Som journalister er det. Hvilket minner meg på at vi har mye å lære når det gjelder å komme til saken. Som når lederen for VGs kommentaravdeling, Anders Giæver, forleden besværet seg over at Dagbladkonsernets nye magasin Memo ikke bringer særlig nytt til torgs i debatten om innvandring og det politisk korrekte. Eller ukorrekte. Eller ærlig talt, hvem orker lenger den ti år gamle debatten om hva som er korrekt? Eller som han skrev som svarte Giæver på nett: «Ja, ha - og poenget var?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer