Blogger angrepet i eget hjem, drept med machete etter religionkritiske innlegg

- Kona ble holdt i et annet rom i huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sekulære bloggeren Niloy Chakrabarti ble fredag drept i sitt hjem av en gruppe mennesker væpnet med macheter. Han er den fjerde bloggeren som er drept i landet så langt i år.

- Seks personer banket på døra hans, og sa de ønsket å leie en leilighet. To av dem gikk inn på rommet hans og drepte ham der. Kona hans var i leiligheten, men ble holdt i et annet rom, sier Muntashirul Islam i Dhaka-politiet.

- De tok seg inn til rommet hans i femte etasje, dyttet vennen hans til side og hugget ham til døde. Han var oppført på en liste over mål for islamistiske militante, sier Imran H. Shaker, som leder en aktivistgruppe for bangladeshiske bloggere, til AFP.

Chakrabarti, som blogget under navnet Niloy Neel, er den fjerde bloggeren som er drept i slike angrep i år.

I februar ble den amerikanske bloggeren Avijit Roy angrepet og hakket til døde med machete på åpen gate i Dhaka i Bangladesh.

- Han var kritisk til religion og skrev mot fundamentalister innen islam, hinduisme og buddhisme, sier bloggeren Asif Mohiuddin, som selv overlevde et drapsforsøk i 2013.

De fleste sekulære bloggerne i Bangladesh har gått i skjul og tatt i bruk pseudonymer for å unngå å bli angrepet. Andre har flyktet fra landet.

Den bangladeshiske staten er sekulær, men over 90 prosent av befolkningen er muslimer.

2013 ble bloggeren Ahmed Rajib Haider, som også var ateist, drept av medlemmer av en lite kjent islamistgruppe i Bangladesh. Drapetutløste store protester landet over, men islamistgrupper har fortsatt sin kampanje mot ytringer de misliker.

Den sekulære regjeringen til statsminister Sheikh Hasina har kommet islamistene delvis i møte ved å pågripe flere ateistbloggere, og regjeringen har også sperret drøyt ti nettsteder og blogger som anklages for å være blasfemiske, skrev NTB da den amerikanske bloggeren ble drept i februar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram