Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blogger pågrepet i Tunisia for «ærekrenking av offiser»

- Jeg står for hvert ord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tunisisk blogger som sist måned ble dømt for å ha ærekrenket offiserer, ble pågrepet da han vendte hjem til Tunisia fra en utenlandstur, opplyser en advokat torsdag.

Yassine Ayari (33) ble i tråd med dommen fra november pågrepet natt til torsdag etter at han landet på Carthage flyplass i Tunis.

Ifølge den militære påtalemyndigheten ble Ayari 18. november dømt in absentia til tre års fengsel for å ha «ærekrenket offiserer i hæren og høytstående tjenestemenn i forsvarsdepartementet». Ayari hadde anklaget disse for økonomiske misligheter, opplyser påtalemyndigheten i en uttalelse.

Bloggeren var ikke kjent med dommen han hadde fått for å «undergrave» hæren da han reiste hjem fra Frankrike, ifølge hans advokat Sami Ben Amor, som beskriver dommen som svært streng.

Ayari har uttalt på Facebook at han står for hvert eneste ord han har skrevet. 33-åringen har anket dommen, og et nytt rettsmøte er planlagt å finne sted 6. januar, opplyser Ben Amor.

- Denne saken undergraver ytringsfriheten og er den første i sitt slag under Beji Caid Essebsis styre, sier advokaten.

Essebsi, en 88 år gammel politisk veteran og antiislamist, vant Tunisias første frie presidentvalg forrige søndag.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media